Gert van Werven

0
173
DSK_STRK-p11.pdf - Adobe Acrobat Pro

GROOTEGAST – Gert van Werven gaat opnieuw de kar trekken bij VVD van Grootegast. Met het lijsttrekkerschap kan Van Werven zich opmaken voor alweer zijn derde periode in de raad. Daarin wil hij zich onder meer sterk gaan maken voor snel internet in het buitengebied. “Daar zitten veel kleine bedrijven, die essentieel zijn voor de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan webshops. Wij hoeven niet meteen glasvezel, internet via de kabel is ook goed.” Daarnaast wil hij zich ervoor sterk maken dat de OZB en andere gemeentelijke belastingen niet verder omhoog gaan. “Dat is ons acht jaar lang gelukt, maar de komende periode zal veel creativiteit vragen om dat vol te houden.” Grootste uitdaging worden de decentralisaties van zorg. “Er wordt nu gesproken tussen cliënten, gemeente en aanbieders. Wij willen dat de gemeente straks de regie gaat voeren namens de cliënten. Nu is het nog het lam, dat met de slager praat.” De VVD’er lag vorig jaar nog onder vuur, nadat naar buiten kwam dat zijn Bed & Breakfast in strijd was met het bestemmingsplan. Het leidde uiteindelijk tot de val van het college. De liberaal is niet de kandidaat-wethouder voor de partij. “Van 0,6 FTE kan ik de boodschappen niet betalen. Ik wil graag wethouder worden, maar financieel kan dat niet.”