Harm Feitsma

0
1120
SURHUISTERVEEN - Harm Feitsma

Loekpoedels

‘Meer dan twintig jaar geleden raakte ik door een nekhernia uit het werk. Ik was altijd aan het werk geweest als vrachtwagenchauffeur, maakte lange dagen. Toen dat niet meer kon, ben ik al snel betrokken geraakt bij het organiseren van evenementen in en rondom Surhuisterveen. Omdat ik dol ben op vrachtwagens raakte ik in de jaren ’80 betrokken bij een truckersevenement. Hier ben ik jaren bij betrokken geweest, maar ook bij vele andere evenementen in Surhuisterveen. De Feanster 40, de Wielerronde, Back to the Sixties, de Spavo-concerten, noem maar op. Ook was ik vijftien jaar lang koster. Tegenwoordig doe ik wat minder, maar ben ik onder andere nog wel betrokken in de zanggroep Frjemd Folk en ben ik actief bij de Loekpoedels. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een voorzitter bij de Loekpoedels. We houden er met z’n allen van om leuke dingen te organiseren, en toevallig ben ik aangewezen als ‘voorzitter’, maar we doen eigenlijk alles met z’n allen. We hebben dan ook geen penningmeester en secretaris. Vanuit de Loekpoedels, een groepje enthousiaste mensen die samen evenementen organiseren omtrent trekzakmuziek, organiseren we bijvoorbeeld jaarlijks de trekzakdag in de Lantearne in Surhuisterveen. Dat is ieder jaar een groot succes. Komend jaar wordt deze Trekharmonicadag georganiseerd op 2 februari. Inmiddels organiseren we het al zo’n acht jaar, en het is iedere keer weer een succes. Mensen komen van uit het hele land naar Surhuisterveen. Daarnaast organiseren we één keer in het jaar een Ierse avond. Onlangs was het weer zo ver, toen kwamen Irish Stew en Hawar optreden in de Lantearne. Hierbij verzorgen we iedere keer een heerlijk Iers buffet, en dat is elk jaar weer een succes. Zelf speel ik geen trekharmonica. Van huis uit zijn we eigenlijk allemaal A-muzikaal, maar op den duur kreeg mijn jongste broer een trekharmonica, waar hij ook nog wel plezier aan beleefde. Diezelfde trekharmonica is uiteindelijk de hele familie doorgeweest, en kwam uiteindelijk ook bij mijn vrouw terecht. Zij speelt nog steeds, en van daaruit ben ik ook betrokken geraakt bij de Loekpoedels. Voor ons is het allemaal liefhebberij. We doen dit alles met plezier.’