Help Faunavisie aan de hoognodige intakeruimte

0
125
Dwergooruil

 

Bijzondere Dwergooruil opgevangen

WESTERNIELAND – Faunavisie Wildcare, de opvang voor inheemse wilde dieren in Westernieland, probeert geld in te zamelen voor de inrichten van een heuse intakeruimte. “Deze accommodatie is noodzakelijk om de dieren de eerste hulp en zorg te geven en is dan ook sterk van invloed op de overlevings kansen”, aldus eigenaar Pim Lollinga. “Er is al 3.000 euro van een sponsor binnen gekomen maar de totale begroting ligt op 11.000 euro.” Een flink gat nog dus, maar gelukkig kan iedereen de stichting via de grote clubactie steunen. Via https://clubactie.nl/actie/stichtingfaunavisiewildcare kunnen er loten worden gekocht waarvan 80% ten goede komt aan Faunavisie en 20% in de prijzenpot gaat.

Afgelopen week heeft de opvang een bijzonder vogeltje binnengekregen. Een uitgeputte Dwergooruil, iets groter dan een steenuil en voornamelijk te zien in Zuid-Europa en het noorden van Afrika, werd binnengebracht. Het diertje werd aangetroffen in Niezijl. Bij binnenkomst was het uiltje sterk vermagerd, onderkoeld, en zeer zwak maar de eerste hulp lijkt zijn vruchten af te werpen. Vermoedelijk is de kleine dwerguil door de storm deze kant op gewaaid. Slechts sporadisch wordt deze vogel waargenomen in Nederland.

Wie interesse heeft in de verschillende roofvogels en uilen die in het waddengebied voorkomen, kan op donderdag 28 november een presentatie bijwonen die Lollinga zal verzorgen in ’t Zielhoes te Noordpolderzijl. Aan de hand van een powerpointpresentatie met schitterende foto’s en enkele geprepareerde en levende foto’s zal hij alles hierover vertellen. De presentatie begint om 20.00 uur en zal ongeveer twee uur duren. De entree is slechts 3 euro, inclusief een kop koffie of thee bij binnenkomst. Reserveren via ‘t Zielhoes Noordpolderzijl 0595-423058.