Jan van Groningen

0
342
DOKKUM - Hamme hos en jan van groningen

SIBRANDAHÛS – Op zondagmiddag 24 november is er in de Kloosterkapel in Sibrandahûs een bijzonder concert in het kader van het twintigjarig jubileum van de Kloosterkapelcommissie. Op deze middag treden het seniorenorkest Hamme Hos uit Dokkum, en Jan van Groningen (in het dagelijks leven beter bekend als Jan Smallenbroek) uit Kollum op. Jan van Groningen zal tijdens dit concert liederen van de bekende Groninger Ede Staal vertolken. Voor vele Groningers is Ede Staal nog steeds de zanger van hun provincie. Staal was zondermeer een volkszanger. Jan van Groningen vertolkt zeker het nummer ‘It het nog nooit zo donker west’. ‘Myn toentjes’, ‘Friesland’, ‘Vrouger’ en ‘Grunninger land’ zijn ook bekende liederen van Ede Staal. Jan Smallenbroek neemt bij het concert ook zijn vaste accordeonist Aant Westra mee. De deuren van de Kloosterkapel gaan om 15.00 uur open, het concert begint om 15.30 uur en de entree bedraagt €7,50. Het eerste kopje koffie is gratis.