Kloosterburen dwingt de winst af tegen Zevenhuizen

0
182
DSK_STRK-p23.pdf - Adobe Acrobat Pro

Marco Bos matchwinner

 

ZEVENHUIZEN – VV Kloosterburen won zondag het middenmootduel van Zevenhuizen. De 0-1 was meer dan verdiend. De gasten toonden aanzienlijk meer vechtlust. Manco was het scorend vermogen, wat aan de magere kant was. Marco Bos werd matchwinner.

Vooraf stonden beide ploegen gelijk in de stand. Maar in de praktijk was er wel verschil. De zwart-witten toonden in de eerste plaats meer inzet en waren ook in het verzorgde spelletje verder dan de pas gepromoveerde Zeuvenhuusters, die de vorm momenteel ontberen en mentaal deukjes oplopen door punten te verspelen in de laatste minuten. Dat was dit keer niet het geval. Kloosterburen schrok wakker van een furieus beginoffensief van de thuisclub. Al snel namen de zwart-wit gestreepten (het zijn de uit-shirts, graag dan wel beter leesbare rugnummers, red.) het heft in handen. Vanaf de middellijn ging Peter Reitsma aan voor een solo, dribbelde naar hartenlust en werd geen strobreed in de weg gelegd. Het puntertje was een zwakke afronding. Bij een tweede gelegenheid kreeg hij steun van Marcel Remijn, de aanvaller stuitte op keeper Nick Kobes. De ploeg van Willem Pettinga dicteerde het spel. Met name in de persoonlijke duels werd de slag gewonnen. Kloosterburen was steeds net even eerder bij de bal of veroverde deze terug. Zevenhuizen staat ook bekend om de strijdlust, maar daar was deze zondag weinig van te merken. De Westerkloosters waren niet alleen fanatieker, de combinaties liepen ook vlotter. Af en toe leverde een uitval een kans op voor de rood-zwarten. Op slag van rust kwam Kloosterburen goed weg na een geniale hakbal van Bas Lammers, waardoor Gert Bruins in stelling werd gebracht. Het schot kon worden geblokt en in tweede instantie werd de bal van de lijn gehaald. Ook in de tweede helft zette De Marne-club de toon. Kloosterburen liet de thuisclub spartelen op het spekgladde veld en kwam er steeds razendsnel uit. Jos Streefkerk stuurde Marcel Remijn- de sterke vleugelspits was nauwelijks van de bal te krijgen- weg over de zijkant en kon op weg naar het doel. Met een bekeken boogballetje verschalkte hij de keeper, maar krulde de bal langs de verkeerde kant van de paal. De bezoekers drongen verder aan- onder aanvoering van de fanatieke jeugd achter het doel- en uit een hoekschop van Peter Reitsma knikte Marco Bos van dichtbij raak: 0-1. Het was in een fase waarin Zevenhuizen meer grip leek te krijgen op de wedstrijd, maar niet echt overtuigde, waarna de gasten het commando weer stevig in handen namen. Even later wel een gevaarlijk moment bij het andere doel, bij een hoge bal, waarbij doelman Lex Stok zijn doel uitkwam en Bruins niet kon profiteren. Door de benauwde 0-1 bleef de wedstrijd spannend. Bij een ideale gelegenheid, vrije trap, had Kloosterburen meer moeten uithalen dan de bal in de muur te schieten. In de herkansing deed Peter Reitsma het beter, de bal vloog net over. In het slotkwartier lieten ook de Westerkwartierders zich weer gelden. Otto Jelsma kon in vrije positie uithalen. De bal vloog gevaarlijk voor het doel langs, waar Bruins net niet zijn teen tegenaan kon zetten. En bij een poging van Wienand van Duinen was Stok paraat op de bal die een vreemde curve meekreeg. In de uitbraken had Kloosterburen de zaak moeten klaren. Remijn was wederom aan het oog ontsnapt, drong het strafschopgebied binnen, waar hij de verkeerde beslissing nam door te schieten in plaats van de keeper te omspelen. Even later brak Remijn weer door, maar werd ten onrechte afgevlagd. Aan de andere kant de ultieme gelegenheid voor de gastheren nadat de jonge verdediger Kevin Kat (de defensie onder leiding van de boomlange Bert Mennes en Arjan van der Klei gaf weinig weg) zijn tegenstander over de knie legde. De vrije trap op een ideale positie was ronduit zwak en zei alles over het algemeen tegenvallende Zevenhuizen. Toch kon de net van ziekte herstellende Arno Kuizenga- die daardoor nauwelijks in het stuk voorkwam- niet anders concluderen dat het “een zware pot was op een zwaar veld”. Kloosterburen hield Zevenhuizen lang in leven. Eén moment was voldoende voor de winst. Willem Pettinga stapte dan ook ondanks alles tevreden van het veld. Door de drie punten is de zwart-witte brigade zowaar gelijk gekomen met Hoogkerk dat vierde staat.

ZEVENHUIZEN-KLOOSTERBUREN 0-1 (0-0); Scoreverloop: 54. Marco Bos 0-1; Scheidsrechter: Visser (Leeuwarden); Gele kaart: Dick Slijkerman (Zevenhuizen), Kevin Kat, Arjan van der Klei (beiden Kloosterburen); Toeschouwers: 130

OPSTELLING VV KLOOSTERBUREN: Lex Stok, Kevin Kat, Arjan van der Klei, Bert Mennes, Sabas Frik, Jos Streefkerk, Peter Reitsma, Marco Bos, Marcel Remijn, Arno Kuizenga, Pieter Meijer

STER VAN HET VELD: MARCO BOS (KLOOSTERBUREN). De middenvelder toonde net als zijn medespelers vechtlust en aanvalsdrang. Illustrerend was het moment waarbij hij zijn hele ziel en zaligheid in het persoonlijke duel zette en meteen wegdraaide. Bos was tevens de enige speler die het net vond.