Met warme voetjes de winter in

0
131
Filmpje- breicafé de steek 4

HURDEGARYP – Vanwege het vijfjarig bestaan van Breicafé de Steek in Hurdegaryp mochten alle vijfjarige kinderen uit het dorp een set pantoffeltjes uit komen zoeken in MFC It Maskelyn, waar de dames van het Breicafé ondertussen ijverig breiden aan nieuwe projecten. Veel kinderen en hun ouders uit Hurdegaryp gaven gehoor aan de oproep die de dames eerder deden om langs te komen, en gingen naar huis met een kleurig setje pantoffeltjes. ‘Deze actie is een groot succes, er zijn veel kinderen langsgekomen,’ vertelt Annie Buma van de Vrouwen van Nu, waar het Breicafé onderdeel van is. Sommige ouders hadden ook jongere broertjes en zusjes bij zich. Ook zij kregen, wanneer hun voeten groot genoeg waren, een setje pantoffels mee. De pantoffels die overgebleven zijn gaan naar Moldavië.