Spiksplinternieuw MFC toneel van actie voor Serious Request

0
138
DOKKUM - grafkist

NOARDBURGUM – In het gloednieuwe MFC De Balstien werd zaterdag een fancy fair gehouden voor Serious Request. Niet alleen een goede gelegenheid om het goede doel te steunen, maar voor veel mensen ook de eerste mogelijkheid om het nieuwe MFC eens van binnen te bekijken. In verschillende zalen verspreid door het gebouw was er van alles te doen waarmee de actiegroep geld inzamelde voor Serious Request, dat in de week voor kerst plaatsvindt in Leeuwarden. 3FM haalt met deze actie geld op voor het Rode Kruis. De actie staat dit jaar in het teken van kindersterfte door diarree. Hier speelde ook de actiegroep op in. Zo waren er verschillende prijzen te winnen met daarin toiletpapier. Daarnaast waren er verschillende activiteiten voor kinderen, zij konden naar hartenlust knutselen. Verder waren er op een eerder georganiseerde knutseldag allerlei hebbedingen gemaakt die verkocht werden. Zo kon men bij de fancy fair terecht voor vogelshuisjes, zeepkettingen en armbandjes. De opbrengst betrof maar liefst €1550,02. Daarmee is een eerder streefbedrag al overtroffen. De actiegroep Noardburgum steunt Serious Request begon als een initiatief van het Adventsproject van de Bernetsjerke, maar inmiddels willen zij het hele dorp betrekken bij de acties. Zij haalden eerder al geld op met een wc-rol-actie, een statiegeldactie en met een collecte tijdens de startdienst. In totaal haalde de actiegroep al meer dan 2600 euro op.