Vier Friese beauty’s nemen deel aan Miss Beauty in Opende

0
264
Amerins_Venema Mini miss

OPENDE – In het Barontheater in Opende vindt komend weekend de Miss Beauty-verkiezing plaats. Bij deze miss-verkiezing gaat het niet alleen om schoonheid, maar ook om presentatie en zelfvertrouwen. De verkiezing vindt plaats in vier categorieën. Mini Beauty Princess North voor meisjes van 3 tot en met 6 jaar, de Midi Beauty Princess North voor meisjes van 7 tot en met 10 jaar oud, Beauty Princess North voor meiden van 16 tot 24 jaar en een categorie Beauty Queen North voor 24+. Ook uit Friesland komen veel deelneemsters. Zo doet Ingrid Postma-Eizinga uit Kollumerzwaag mee in de categorie Beauty Queen North. ‘In eerste instantie was het alleen de bedoeling dat mijn dochtertje van 3,5 jaar oud mee zou doen. Toen hoorde ik dat er ook een categorie 24+ was. Voornamelijk de manier waarop deze miss-verkiezing opgezet is sprak me erg aan. Je hoeft niet de perfecte maten te hebben om mee te kunnen doen en het is geen bezwaar als je al kinderen hebt gekregen. Het gaat er in deze verkiezing om hoe je bent. Ik heb altijd wel een beetje opgekeken tegen vrouwen die zich op deze manier presenteren, en dat wilde ik ook wel eens leren. En dat kon nu. Inmiddels hebben we twee trainingsdagen gehad, waarbij we leerden waar we op moeten letten. We hebben tips gekregen over hoe we op de catwalk onszelf kunnen presenteren. Mijn dochtertje is ook door de voorrondes gekomen, en heeft best zin in komend weekend. Ik denk dat ze het nog niet helemaal beseft, maar als ik zeg dat we naar het prinsessenfeest gaan dan heeft ze er helemaal zin in,’ vertelt Ingrid.

Amerins Venema uit Harkema doet mee in de categorie Mini Beauty Princess North. ‘Ze is wel zo’n typje dat dit leuk vindt, echt zo’n meisje-meisje. Ze is altijd wel bezig met make-up. Toen haar moeder vroeg of ze mee wilde doen leek het haar ook direct fantastisch,’ vertelt haar vader. Amerins heeft nog geen last van zenuwen. ‘Ze doet aan gymnastiek, en is daardoor wel wat gewend dat mensen naar haar kijken.’ Hoe de kansen voor Amerins zijn weet haar vader niet, maar hij hoopt dat zijn dochter hoog gaat eindigen. ‘Het is mijn dochter, dus natuurlijk vind ik haar goed. Maar ik gun het iedereen.’ Amerins zelf is wel competitief. ‘Die mentaliteit heeft ze wel wat, dat ze graag wil winnen.’

De tienjarige Estrella Faulborn uit Drogeham doet mee in de categorie Midi Beauty Princess North. Ze heeft veel zin in de verkiezing, maar is ook wel een beetje zenuwachtig. ‘Ik doe mee omdat ik dan een hele mooie jurk aanmag,’ zegt Estrella. Haar moeder gaf Estrella op voor de verkiezing op aanraden van haar familie. ‘Toen we haar voorstelden om mee te doen zei ze meteen: Dát vind ik leuk! En dat blijkt ook. Toen ze door de voorrondes heen kwam zag je haar groeien van trots. Daarom hebben we haar ook mee laten doen, voor haar zelfvertrouwen. Dat is nu al een succes. En of ze nou wint of niet, dat maakt ons helemaal niets uit. Voor ons is ze al de absolute nummer één!’

Monique Hamersma uit Surhuizum doet voornamelijk mee voor de ervaring. ‘Ik had nog nooit eerder aan zoiets meegedaan, maar het leek me heel leuk om zoiets eens een keer mee te maken. Een prijs winnen is natuurlijk leuk, maar daar gaat het me niet om.’ Ook Monique deed actief mee met de trainingsdagen. ‘De galaronde is het mooist, maar ook het moeilijkst. Doordat je heel langzaam loopt op hoge hakken, gaan je benen trillen. Om dat in balans te houden is erg moeilijk. Ik ga deze week nog wel wat hardlopen en thuis oefenen om mijn benen sterker te maken. Dan sta ik hopelijk wat zekerder op de hakken.’ Hoe haar kansen zijn in het deelnemersveld van 14 deelnemers weet ze niet. ‘Een ander meisje dacht wel dat ik kans maakte, maar ik weet het nog niet zo. De ervaring is in ieder geval al fantastisch!’

De beauty’s werden tijdens één van de voorbereidingsdagen alvast verrast met een heuse fotoshoot. De deelneemsters werden door EvaH Fotografie (www.evahfotografie.nl) op de gevoelige plaat gezet.

 

Estrella_Faulborn Midi miss Ingrid Eizema Beauty Queen Monique Hamersma Beauty Princess