Viertal uit Westerkwartier strijden om schoonheidsprijs!

0
158
Roos_Postma Midimiss

OPENDE – Aanstaand weekend is het dan zover, de Beauty Princess & Beauty Queen verkiezingen in het Baron theater in Opende. Tientallen meiden uit alle hoeken van Noord Nederland doen mee om ereprijs waar ook nog diverse andere prijzen aan zijn gekoppeld. Ook het Westerkwartier laat zich niet onbetuigd en levert enkele deelnemers. Een drietal meiden komen zelf uit Opende en acteren dus in hun eigen woonplaats.

Bij de Mini Misses zijn er twee meisjes uit Grootegast actief: Gemma van Dellen (foto rechtsonder) en Roos Postma (foto linksonder). Eerstgenoemde is eigenlijk geen meisje voor een missverkiezing, maar ze vindt het erg leuk. Moeder Van Dellen hoopt in ieder geval op een mooie avond. “Gemma is normaal een typisch boerenmeisje”, lacht ze. “Haar broer en zus zijn veelal met paarden en pony’s in de weer en zelf vindt ze dat ook prachtig. Toen ik haar wees op deze verkiezing was ze eigenlijk direct enthousiast. Ik had echter niet het idee dat ze zover zou komen.” Kleuter Gemma is in ieder geval duidelijk. “Meedoen vindt ze mooi, maar het zou nog leuker zijn als ze weet te winnen. En ze is pas vier jaar! Ik ben echt benieuwd. We hebben voor de avond niks gekocht, maar hebben een paar lappen van zolder gehaald waar oma een mooi jasje van heeft gemaakt.” Gemma kan in ieder geval de confrontatie aan gaan met Roos Postma (hier samen met de overige dames de foto gezet door Evah Fotografie), eveneens uit Opende. De achtjarige Roos kan in ieder geval niet wachten om mee te doen. “Het wordt leuk denk ik”, vertelt ze. “Het is wel spannend hoor op de catwalk. Je moet het wel goed doen.” Wat betreft de kleding is ze in ieder geval goed voorbereid. “Ik heb een extra mooie jurk die ik dan aan ga doen. Of ik ga winnen? Ik denk het niet, maar ik hoop het wel.” Op de vraag waarom ze het zo leuk vindt, geeft Roos een opvallend antwoord. “Dan voel ik me een prinsesje.”

Claudia van der Bijl (foto linksboven) uit Grootegast gaat in de categorie Beauty Princess. Yvonne Dijkstra (foto rechtsboven), eveneens afkomstig uit Opende, strijdt samen met negen andere dames voor de titel Beauty Queen. Onverwachts, maar ze heeft er in ieder geval zin in. “Waarom ik meedoe? Het is superleuk en een unieke ervaring”, legt ze uit. “Dit is totaal iets anders dan wat ik in het gewone leven meemaak, dus ik ben benieuwd hoe het zal gaan. Vorig jaar vertelde de organisatie al dat dit wel iets voor mij zou zijn. Toen had ik een beetje spijt dat ik niet mee heb gedaan, maar dit jaar is dat gelukkig goed gekomen. Waar ik voor ga? Nou, stiekem toch wel voor het hoogst haalbare. Ik merk toch dat ik beetje bij beetje wat fanatieker word, haha!”

 

Yvonne Dijkstra Beauty Queen Claudia van der Bijl Beauty Princess Gemma_van_Dellen Minimiss