Vijftigjarig bestaan Het Admiraliteitshuis gevierd

0
118
DOKKUM - admiraliteitshuis

DOKKUM – Streekmuseum Het Admiraliteitshuis vierde het afgelopen weekend dat zij vijftig jaar geleden intrek deden in het Admiraliteitshuis en zij de naam veranderden van ‘Oudheidkamer Dockum en Omstreken’ in Streekmuseum Het Admiraliteitshuis. Vanwege deze gelegenheid was er het hele weekend van alles te doen in het museum. Zo kon men meedoen aan een workshop portret boetseren, waren er rondleidingen te doen door het museum en werd men ontvangen door drie vrouwen in oud-Friese kostuums. Zondag werden er twee niet eerder geëxposeerde en recent gerestaureerde schilderijen onthuld. Tijdens het weekend werd er geld ingezameld om de restauratie van een stoppenlap mogelijk te maken. Op de randen van deze lap uit 1771 zit een dikke laag lijm, die verwijderd moet worden. De lap is afgelopen jaar aan het museum geschonken en heeft 25 verschillende soorten stoppen, wat erg bijzonder is. Geïnteresseerden konden een aandeel in de restauratie kopen voor € 25,00.