Wereldgoals helpen Harkemase Boys; BCV naar derde plaats

0
222

Amateurvoetbal

REGIO – Harkemase Boys maakte zaterdagmiddag gehakt van VVOG in Harderwijk. De ploeg van trainer Willem Brouwer won met 6-1. Johnsen Bacuna maakte de helft van de productie. BCV uit Bergum is na een 2-1 zege op Noordscheschut geklommen naar de derde plaats op de ranglijst. Overigens werden dit weekend vanwege de regenval nogal wat duels afgelast.

Harkemase Boys won in Harderwijk met 6-1 van VVOG. Alle zes treffers waren de moeite waard. Dribbelaar Johnsen Bacuna maakte er drie, alle drie pareltjes. Klaas Schotanus (lob), Constantia (actie) en Huisman de Jong (vrije trap) maakten de overige (schitterende) goals namens de Harekieten. In de Eerste klasse won BCV opnieuw. Nu moest Noordscheschut er met 2-1 aan geloven. De zege was terecht. Spits Robert Stelpstra maakte na ruim een half uur de 1-0. Vlak voor rust kwamen de gastern via Roy Hooijer weer langszij: 1-1. BCV maakte het verschil in de tweede helft via Bauke Prins: 2-1. BCV kwam zeker na een rode kaart bij de bezoekers niet meer in de problemen en is geklommen naar de derde plaats. In dezelfde klasse kwam Buitenpost niet in actie. Hun thuiswedstrijd werd afgelast. Trynwalden verloor op eigen veld met 1-0 van VVI. De nederlaag van de ploeg van trainer Marten van der Kamp was sneu. Trynwalden kreeg via ondermeer Westra, Lekkerkerker en invaller Akkerman handenvol kansen, terwijl de gasten aan één mogelijkheid genoeg hadden om het duel te beslissen: 0-1. Trynwalden blijft daardoor in de hoek waar de klappen vallen.

In dezelfde klasse werd het duel van ’t Fean’58 afgelast en speelde Rijperkerk met 0-0 gelijk tegen Blauw Wit’34. WTOC kreeg op eigen veld een pak slaag van VIOD. Het werd 0-4 en die uitslag was terecht. WTOC liep meer averij op. Zo verdraaide aanvoerder en smaakmaker Berend Jan Prins zijn knie na een wilde charge van een speler van de gasten en liep doelman Geoffrey Hoiting een enkelblessure op. De manier waarop was curieus. Hoiting wilde een terugspeelbal wegschieten, maar trapte vol in de grond. Over de ernst van de blessures is nog niets bekend. Be Quick Dokkum verloor op eigen veld voor veel publiek met het kleinst mogelijke verschil van Zwaagwesteinde: 0-1. Gezien het spelbeeld had de ploeg van trainer Henk Konings tenminste een punt verdiend. Kansen waren er genoeg, voor ondermeer Janco Wiersma en Gert Jan Koopmans. Ook aanvaller Banga kreeg twee riante kansen. Sven Rozendal was namens de gasten de gebraden haan door na een half uur de beslissende treffer te maken. Hardegarijp is kloploper in 3B na een eclatante 4-0 zege op Rottevalle. In de eerste helft – ruststand 1-0- konden de gasten nog enigszins meekomen, na de rust was het eenrichtingsverkeer en was de 4-0 een juiste afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Dokkum hield op eigen veld koploper Gronitas op 0-0. Probleem bij de strijdende thuisclub was de eindpass. Beide ploegen kregen over negentig minuten niet heel veel kansen. Dokkum hield een wat naar gevoel aan de wedstrijd over. Iedereen was het er namelijk over eens dat er veel meer ingezeten had. Oostergo was opeigen terrein niet opgewassen tegen koploper Birdaard. Het werd 1-6. De eretreffer namens de ploeg uit Ee werd gemaakt door Lieuwe Sytsma, bij een 0-6 achterstand. Het was een kleine pleister op een grote wond. ASC’75 en GSVV deelden de punten in een voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd: 2-2. Bij rust stond ASC’75 met 1-0 voor door een doelpunt van Jelmer Sijens. Rinus Kootstra maakte na de thee gelijk en Lammert Jan Brandsma zette de gasten via een strafschop op 1-2. Nadat de doelman van GSVV een blessure opliep, moest speler Klaas Ykema tussen de palen. Hij stopte een strafschop maar moest in minuut 89 toch capituleren toen Tamme de Boer de verdiende 2-2 liet aantekenen. Friese Boys won de uitwedstrijd bij Drogeham met 5-0. De doelpunten kwamen op naam van Erik Hilboezen, Arjen Bosma, Harmen Hietkamp, René de Jong en verdediger Eberhard Kloosterman. Bij rust was het overigens al 0-3. Anjum won de lastige uitwedstrijd bij Ropta Boys met 1-3. Het betekende de derde zege op rij voor Anjum, dat in de eerste helft via Johan Broersma de score opende toen hij een corner ineens binnendraaide. Na de thee maakte Rispens gelijk maar zette weer Broersma de stand op 1-2. In de slotfase gooide Andre Braaksma de wedstrijd in het slot: 1-3.

Op zondag won Surhuisterveen met liefst 6-2 van Giethoorn. Na een snelle 1-0 voorsprong door Freddie Graeler kwam Giethoorn op 1-2. Wilbert Huitema bepaalde de ruststand op 2-2. Na de hervatting was de thuisclub heer en meester. Via Joeri Feenstra, Dennis de Jong, Bart Cazemier en Geert van der Meulen werd het uiteindelijk 6-2.