Acht brandweermannen onderscheiden voor langdurige inzet

0
168
grijpskerk brandweer

GRIJPSKERK – Groot feest in Grijpskerk afgelopen zaterdag. Tijdens de laatste bindingsavond onder de gemeentelijke vlag van Zuidhorn werden er maar liefst acht brandweermannen verblijd met een decoratie. Burgemeester Bert Swart reikte ze uit, terwijl voorafgaand aan deze plechtigheid brandweercommandant twee diploma’s uitreikte.

Wietse Westra en Martin Ansing, beiden actief bij de post Zuidhorn, ontvingen deze decoraties omdat ze 12,5 jaar actief zijn bij de brandweer. Jaap Priet, Jan Berry Drenth, eveneens vallend onder Zuidhorn, namen deze in ontvangst vanwege 20 jaar dienst, terwijl college Klaas Huizinga uit Oldehove eveneens werd onderscheiden voor 20 jaar. De nestors onder de brandweermannen waren Geert Anne Mollema en Tiemen Baar, beiden in Oldehove werkzaam. Mollema staat al 25 jaar voor de burgers klaar, terwijl Baar daar met 35 dienstjaren een schepje bovenop doet.

De laatste bindingsavond van de gemeente Zuidhorn heeft overigens te maken met het feit dat de korpsen per 1 januari 2014 opgaan in de nieuw te vormen Veiligheidsregio Zuidhorn. Iedere brandweervrijwilliger kreeg dan ook een uniek brandweerbeeldje, terwijl er afscheid werd genomen van Ruud Post. De brandweercommandant van Zuidhorn wordt namelijk vanaf 1 januari actief bij de regionale brandweer.