Aduard 2000 laat op stoom tegen ONR

0
244
roden voetbal onr aduard 3

Paars-witten hebben in tweede helft recht op de zege

RODEN – Aduard 2000 kwam bij ONR laat op stoom. Oranje Nassau Roden leidde in de eerste helft riant met 2-0. Een derde treffer was in de maak maar werd niet gemaakt. In de tweede helft een geheel ander beeld en rook Aduard bloed. De ontketende paars-witten kwamen weer langszij en hadden de overwinning binnen bereik. Zover kwam het niet: 2-2.

Heel vaak weet een ploeg met een man meer – vlak na rust kreeg Wouter Bloemendal van ONR zijn tweede hele kaart- geen raad met de overtalsituatie, Aduard wel en leefde helemaal op. Voor rust deed de paars-witte troepenmacht niet mee. ONR domineerde volledig. De thuisclub profiteerde in het eerste deel van zwak verdedigen van Aduard-kant. De behendige linksbuiten Hendrik Rozema pikte de bal op, ging ermee aan de haal en in plaats te schieten dartelde hij vrolijk door om vervolgens met de buitenkant schoen op formidabele wijze binnen te schieten. Er volgde een tweede gelegenheid, via Leon Schievels, maar de jonge speler zag zijn inzet gekeerd door voormalig verdediger Klaas Cruiming. Een derde kans was voor Jelmer Fierstra, via de zijkant bereikt door Schievels, en ook hij probeerde het met de buitenkant schoen, maar deed dit onzuiver. Na de eerste tegenaanval van de gasten- pas na een half uur spelen- zonder dat het gevaarlijk werd (de pass van Remco van Merode van achteruit was subliem, de aanname van Eltjo Velting ook, maar hij vergaloppeerde zich) sloeg ONR weer toe. De voorzet van de flank van Bram Gootjes was perfect, precies op het hoofd van Leo Schievels die in de verste hoek knikte: 2-0. Wederom een klassegoal tegenover een Auwerter verdediging die niet resoluut te werk ging. Meegereisde supporters van Aduard wezen nadrukkelijk naar Gert Jan van der Ploeg, maar het was vooral een collectief falen. De verder goed keepende Cruiming tastte vlak voor rust mis, waarna Rozema zijn schoen er tegenaan zette. De bal werd van de lijn gehaald. Nog net voor de thee had Aduard de wedstrijd weer spannend kunnen maken. Velting bereikte Danny Beerda die van dichtbij de bal niet goed raakte. De kans op 2-1 werd om zeep geholpen. Meteen in de tweede helft had de oranje formatie de wedstrijd definitief moeten beslissen. Bram Gootjes brak uit en omspeelde Cruiming, waarna hij breed gaf op de meegekomen Rozema. De aanvaller kreeg de lastig aangespeelde bal niet onder controle en gleed weg. Vervolgens was het Aduard wat de klok sloeg en er volgde een enorme scrimmage bij het doel van Harmen Uffels. In deze paar minuten lieten de bezoekers meer zien dan de hele eerste helft. Matthijs van Beusekom liet zich gelden, maar was nog niet slagvaardig in de afwerking. Nadat ONR met tien man kwam te staan raakte de ploeg van Marco IJzer de grip volledig kwijt. De gasten dreigden, maar vielen aan over te veel stations. ONR moest wel terug en kwam er nog sporadisch uit. Met nog twintig minuten te gaan viel de verdiende tegengoal. Nadat Barteld Faber zijn schot eerst verweerd zag worden door Uffels was de Roner sluitpost kansloos op een lage schuiver van dichtbij van Faber, op aangeven van Velting. Het slotkwartier was zinderend. Faber, die het op zijn heupen had (samen met Velting van Van Beusekom de gevaarlijkste man bij Aduard), profiteerde van een blunder van de anders ervaren Tim Graafsma, maar schoof de bal naast. Na een counter waarbij Harm-Jan Poel op avontuur ging, de bal te ver voor zich uitspeelde, toch nog ver kwam, maar alsnog de bal in handen van de Aduarder keeper zag belanden, viel het doelpunt even later aan de andere kant. Na mistasten in de Roner defensie lepelde Van Beusekom binnen: 2-2. Aduard had in deel twee de meeste recht op de winst. Faber glipte langs Sander Ottens en schoot hard voor het doel, waar niemand het laatste zetje kon geven. Maar vlak voor tijd had dezelfde Ottens zowaar de 3-2 op de schoen, na een solo van achteruit en inschoot, maar niet binnen de rechthoek, waardoor het een over het geheel terechte puntendeling bleef. En dus wist Aduard weer niet te winnen van ONR. De laatste zege dateert uit de tijd van Daniel Postema en dat is al een poosje geleden. De ploeg van Theo Mighelsen blijft op een elfde plaatst steken, al kwam het wel een punt dichterbij VHK dat verloor.

ZVV ONR-VV ADUARD 2-2 (2-0); Scoreverloop: 11. Hendrik Rozema 1-0, 29. Leon Schievels 2-0, 72. Barteld Faber 2-1, 86. Matthijs van Beusekom 2-2; Arbiter: Hoek (Assen); Gele kaart: Jelmer Fierstra (ONR), Matthijs van Beusekom (Aduard), Rode kaart (twee keer geel): Wouter Bloemendal (ONR); Toeschouwers: 90

OPSTELLING ADUARD 2000: Klaas Cruiming, Remco van Merode, Rik van Noord, Gert-Jan van der Ploeg (72. Johan Brokaar), Eltjo Velting, Arend-Jan Linde (72. Wessel Wierenga), Kai Belink, Gerben de Haan, Danny Beerda, Matthijs van Beusekom, Barteld Faber

STER VAN HET VELD: MATTHIJS VAN BEUSEKOM (ADUARD 2000). Een belangrijke kracht binnen de Aduard-formatie. Heeft scorend vermogen, waar het bij Aduard nog wel eens aan ontbreekt. De 22-jarige speler was betrokken bij menig aanval en zorgde ook dat Aduard nog met een punt weg kwam uit Roden.