Dongeraheem komt met activiteiten voor ouderen in Fûgellân

0
141

DOKKUM – Zorgcentrum Dongeraheem in Dokkum start vanaf januari 2014 met het aanbieden van een activiteitenprogramma aan ouderen uit de Dokkumer wijk Fûgellân. Hiermee zet Dongeraheem, onderdeel van Zorggroep Pasana, een eerste stap naar een meer actieve rol in de wijk. “De zorg verandert enorm. Ouderen moeten en willen langer thuis blijven wonen en Dongeraheem wil hierbij ondersteuning bieden”, vertelt Rita Schipper, zorgmanager van Zorgcentrum Dongeraheem. "Dongeraheem wordt een soort multifunctioneel centrum. Bij ons kunnen de ouderen nu al thuiszorg van Dongeraheem krijgen. Men kan bij ons komen eten in het restaurant en de maaltijden kunnen thuis worden bezorgd. Ook de was bij ons laten doen is een mogelijkheid. Vanaf januari organiseren wij activiteiten voor 55-plussers uit de wijk  Fûgellân”. Op donderdag 5 december 2013 organiseert Dongeraheem voor het eerst, voor alle 55-plussers uit het Fûgellân, een high tea. Mascha Heuven, activiteitenbegeleidster: “We willen op deze manier de mensen in contact laten komen met elkaar.” Tijdens de high tea staan er koffie, thee en allerlei lekkernijen voor u klaar. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor de high tea tot en met donderdag 28 november. Dit kan bij de receptie van Zorgcentrum Dongeraheem, of telefonisch op telefoonnummer (0519) 228 989.