Drie unieke bedrijven genomineerd voor Ondernemersprijs Achtkarspelen

0
126

ACHTKARSPELEN – Op woensdag 20 november wordt in zalencentrum De Dikke Draai in Surhuisterveen een ondernemersavond gehouden, georganiseerd door ondernemersvereniging ABC en de gemeente Achtkarspelen. Deze middag en avond staat in het teken van Duurzaam Ondernemen. Daarnaast wordt op deze avond de Ondernemersprijs Achtkarspelen bekendgemaakt en uitgereikt. De genomineerden voor deze ondernemersprijs zijn Spinder Stalinrichting uit Harkema, B&G Foodfactory uit Surhuisterveen en Biddle uit Kootstertille.

Het is dit jaar voor de vijfde keer dat de Ondernemersprijs Achtkarspelen uitgereikt wordt aan een onderneming die zich het beste manifesteert binnen de gemeente Achtkarspelen. In 2008, toen de Ondernemersprijs voor het eerst werd uitgereikt, won VDM uit Drogeham de prijs. Vervolgens gingen Speak uit Surhuisterveen, Land Transport uit Harkema en vorig jaar AVEK uit Surhuisterveen er met de prijs vandoor. Wie dit jaar de winnaar wordt, wordt bepaald aan de hand van verschillende criteria. Zo wordt er onder andere gelet op innovatie, werkgelegenheid en natuurlijk duurzaamheid.

‘Anderhalf jaar geleden zijn wij gestart in Surhuisterveen met het maken van biologisch ijs en chocolade. Wij denken genomineerd te zijn omdat we echt iets anders doen dan anderen. Naast dat wij zelf biologische producten maken, werken ook al onze leveranciers biologisch. Daarnaast is de regio voor ons erg belangrijk. Onze melk halen we bij boer de Jong uit Surhuisterveen, onze room komt uit Harlingen en we zijn hard bezig om ook onze aardbeien hier uit de regio te krijgen,’ vertelt Niels Grootenboer van B&G Foodfactory. ‘Onze kansen om te winnen schatten in als één op drie. De overige twee bedrijven die genomineerd zijn zijn ook prachtige bedrijven. Wij onderscheiden ons echter door in te spelen op beleving en emotie. Daar zouden wij op kunnen winnen. Het zou voor ons een goede opsteker zijn om te winnen, een teken dat we op de goede weg zijn.’

De jury van de Ondernemersprijs Achtkarspelen bestaat uit de winnaar van vorig jaar Roelf Kok van AVEK, Hielke Jan Ellens van Custard, oud-staatssecretaris Joop Atsma, ABC-voorzitter Ale Procée, wethouder Jan Lammers en financieel deskundige Tom de Boer. De uitreiking van de ondernemersprijs zal plaatsvinden om 20.00 uur.