Extra voedselpakketten in decembermaand

0
113

TYTSJERKSTERADIEL – In de maand december zullen de klanten van de Voedselbank in Tytsjerksteradiel wekelijks voedselpakketten ontvangen, in plaats van één keer in de twee weken. De pakketten die in de week voor Kerst verstrekt worden zullen extra gevuld worden. De Stichting Voedselbank Tytsjerksteradiel heeft in de afgelopen periode veel steun ontvangen uit de gemeenschap. Diverse kerkgenootschappen organiseerden een inbrengactie, of werd de opbrengst van een collecte geschonken aan de Voedselbank. Daarnaast steunden particulieren, serviceclubs als de Rotary en de Lions en scholen de Voedselbank door het geven van geld en voedsel. Het aantal mensen dat een beroep moet doen op de Voedselbank blijft toenemen, maar dankzij alle steun slaagt het bestuur en de vrijwilligers er nog steeds in om voedselpakketten van zeer goede kwaliteit te bieden. Zo bevatten alle pakketten verse groenten en fruit.