Gezellige drukte bij Wâldrock The Reunion

0
915
BURGUM - Waldrock

BURGUM – ‘We want Wâldrock back’ is de titel van een Facebook-pagina opgericht door fans van het metalfestival Wâldrock in Burgum. De organisatie die destijds verantwoordelijk was voor het organiseren van Wâldrock, én een stel enthousiaste metalliefhebbers uit Burgum sprong in op de wens van de meer dan 2000 leden van deze Facebook-pagina en organiseerde afgelopen zaterdag voor deze fans een reüniefestival in Sporthal de Westermar in Burgum. Tijdens dit festival kwamen verschillende ingrediënten van het oude Wâldrock, dat van 1988 tot 2009 ieder jaar plaatsvond, terug. Voor veel bezoekers was de reünie ook echt een reünie, er werd druk bijgepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Voor andere bezoekers was het de eerste keer dat zij een Wâldrock-ervaring opdeden. ‘Vroeger wilde ik al graag eens naar Burgum, maar toen was ik nog te jong. Nu het festival, ook al is het wat een andere vorm, terug is kon ik dit natuurlijk niet missen. Maar ik hoor al wel van veel bezoekers dat het absoluut niet hetzelfde is,’ aldus een bezoeker uit Leeuwarden. ‘Maar wat wil je ook. Een festival in een sporthal of een festival in een weiland, dat is natuurlijk ook heel anders.’ Op Wâldrock The Reunion traden bands als Masterplan, Evergrey, Holy Moses, Izegrim, Destruction, Insurrection en Undawn op. Het feest was niet uitverkocht, maar wel gezellig druk.