Huiskamer van Leens

0
229
leens opening huiskamer van leens 18

Datum: woensdag 13 november 2013

Tijd: 11.30 uur

Het is misschien wel hét concept van de toekomst, de Huiskamer van Leens. Ondernemer Arie Molenhuis, de gemeente De Marne én Zonnehuis Groep Noord hebben elkaar gevonden op een prachtige manier, wat dus heeft geleid tot de komst van de brasserie van Leens. De bestuurders van deze prachtige gemeente zijn er blij mee, want ze hebben allemaal de moeite genomen om een kijkje te komen nemen. Lopend uiteraard, want de Huiskamer van Leens ligt op een steenworp afstand van het gemeentehuis.

De Ongenode Gast neemt ook een kijkje in Leens en dat is een feest. Alleen de weg ernaartoe doet de stemming al flink toenemen, wanneer het prachtige Zoutkamp wordt gepasseerd, de schitterende velden in Noord-West Groningen geflankeerd worden door de zon en alleen de scheepvaart roet in het eten gooit. De brug staat open en dat zorgt voor lichte ergernis. Deze slaat direct om wanneer de officiële openingshandeling plaatsvindt.

Burgemeester Kor Wiersma van gemeente De Marne, Gerrie Hoiting namens Zonnehuis Groep Noord en wethouder Harm Evert Waalkens knippen de drie linten vakkundig door en de opening is een feit. Arie Molenhuis toont zich deze middag een gastvrij man, want er wordt soep geserveerd, er liggen broodjes klaar en de melk en karnemelk is ook niet aan te slepen. Hoiting bedankt eerst nog de interieurarchitecten Anita Pot en Martin van Dijk, die er inderdaad in zijn geslaagd om een fantastische inrichting neer te zetten.

Wie er verder allemaal zijn? Nou, Dorpsbelangen Leens bijvoorbeeld. Met Jetske Tuma en Thea Kloosterman is de tweekoppige delegatie een uitstekend visitekaartje voor het dorp en ze hopen een mooie samenwerking te kunnen opzetten met de Huiskamer van Leens. “Wellicht dat we iets samen op poten kunnen zetten”, vertelt Tuma. “Eens in de zoveel tijd een vergadering, een bijeenkomst of iets dergelijks. Wat ons betreft kunnen we in de toekomst daar over praten.” Met de Huiskamer van Leens is het dorp weer een prachtige voorziening rijker. Tuma erkent dat, maar als getogen Ulrummer ziet ze ook de keerzijde van de medaille. “Ik heb de eerste twintig jaar in Ulrum gewoond en woon nu alweer heel lang in Leens. Hier is het inderdaad heel mooi geworden, maar in Ulrum helaas wel wat minder. Daar heb ik wel eens een traantje om gelaten hoor.”

Wiersma is – uiteraard – tevreden met Leens’ nieuwste aanwinst. “Dit is een mooie aanvullende voorziening voor Leens. Ik ben hier echt blij verrast over en maakt me ook enthousiast. Dat deze ontwikkeling is gelukt zijn wij als gemeente De Marne heel content mee. De zorgwoningen boven deze gelegenheid is een prachtige oplossing. Ook op toeristisch gebied verwacht ik hier wel wat van.”

Ook Bert Schaap, beter bekend als zanger Burdy laat zijn gezicht even zien. De man die ooit de titel ‘De Zingende Melkboer’ kreeg, gaat nu letterlijk en figuurlijk door het leven als ‘De Zingende Taxichauffeur’. Onlangs had Schaap een oude vrouw van 94 in zijn taxi en toen zij hem vroeg eens een liedje voor haar te zingen, liet de Ulrummer zich niet onbetuigd. Hits als ‘De vissers van Zoltkamp’ schalden door de taxi en de hoogbejaarde vrouw genoot. Binnenkort komt er ook iets speciaals, weet Schaap te vertellen. “Volgend jaar word ik vijftig jaar en dat gaan we vieren met een speciale avond. Over het hoe en wat kan ik natuurlijk niet teveel zeggen, maar dat het spectaculair wordt staat nu al vast.” De Ongenode Gast kan niet anders dan knikken.

De Huiskamer van Leens, het voelt nu al vertrouwd. Of het een succes gaat worden? Voorspellen is altijd lastig, maar aan het enthousiasme van Molenhuis en Hoiting zal het zeker niet liggen. De bediening is nu al uitstekend geregeld en het concept lijkt nu al te werken. De Ongenode Gast neemt zijn pet in ieder geval diep af. Chapeau!

 

 

 

leens opening huiskamer van leens 15

 

leens opening huiskamer van leens 8