Informatieve voorstellingen op Lauwers College

0
127
BUITENPOST - theatervoorstellingen op lauwers college

BUITENPOST – Op het Lauwers College in Buitenpost zijn in alle derde en vierde klassen een theatervoorstelling in de klas gespeeld. De voorstelling SMOAR werd in de derde klassen gespeeld, en in de vierde klassen de voorstelling SUBTEXT. Na afloop van de voorstellingen werden deze in de klas nabesproken wat leidde tot heel open gesprekken. SMOAR ging over een geheimzinnige nieuwe drug, waarin groepsdwang een thema is. Het stuk had een open einde, waardoor je er niet achter kwam wat er gebeurd was met het meisje dat een overdosis genomen had. SUBTEXT is een voorstelling waarin de acteurs spelen met spel en werkelijkheid. Leerlingen noemden in de CKV-verslagen deze voorstelling als één van de meest leerzame en leuke activiteiten.