Inwoner Pieterburen laat duurzaam huis zien

0
190

PIETERBUREN – Wouter Bongenaar uit Pieterburen laat dinsdag 19 november zijn duurzaam verbouwde huis zien aan belangstellenden. Bongenaar wil graag laten zien hoe hij zijn huis zoveel mogelijk onafhankelijk heeft gemaakt van gas. Met behulp van een houtkachel, zonnecollectoren voor warm water en een nieuwe CV ketel is hij erin geslaagd zijn gastverbruik van ongeveer 3200 m3 per jaar naar 200 m3 per jaar te reduceren.

Bongenaar wil deze ervaring graag met anderen delen en eveneens belangstellenden voor duurzame energiebronnen aan het denken te zetten. Naast een rondleiding door de woning geeft Bongenaar tekst en uitleg over het geheel. Wel is opgave vooraf nodig. Dat kan bij Poul de Haan door te bellen met 0595 – 528 567. De rondleiding aan de Hoofdstraat 145 in Pieterburen begint om 20.00 uur.