Nordwin College Buitenpost gaat voor Groene Vlag

0
106
BUITENPOST - Nordwin groene vlag

BUITENPOST – Samen met de andere Nordwin College locaties in Friesland heeft het Nordwin College in Buitenpost zich aangesloten bij de internationale organisatie Eco-Schools. Om het felbegeerde Eco-school keurmerk te verkrijgen moet een school op het gebied van duurzaamheid aan een flink aantal voorwaarden voldoen. De school in Buitenpost heeft al een aantal stappen doorlopen en zet nu alles op alles om nog dit jaar met De Groene Vlag gecertificeerd te worden. Afgelopen dinsdag werd er op de school een bijeenkomst gehouden waarin de route naar het verkrijgen van de Groene Vlag werd uitgestippeld. Zorgvuldig omgaan met het milieu en duurzaamheid staat bij de opleidingen van de groene school voorop. Om het groene Nordwin beleid goed te kunnen realiseren, wordt er samenwerking met de politiek en het bedrijfsleven gezocht. Namens de politiek was wethouder Marten van der Veen van de Gemeente Achtkarspelen bij de bijeenkomst aanwezig. Tijdens een korte toespraak hield hij zijn publiek voor dat het niet alleen om duurzaamheid gaat. “Met duurzaamheid alleen redden we het niet. Het zit in de combinatie van duurzaamheid en het accepteren van de Economie van het Genoeg. Door die combinatie zullen er in de toekomst zeker veranderingen gerealiseerd worden,” aldus de wethouder. Om het volgende Eco-school certificaat te pakken te krijgen, staat de deelname aan de Energy Challenge al op stapel. De Challenge is een wedstrijd tussen tien scholen in Friesland waarbij het erom gaat het energieverbruik van de verschillende instellingen drastisch te verminderen. Onder leiding van het Ecoteam van de school zullen er dit jaar in samenwerking met docenten en leerlingen verdere acties ondernomen worden. Het doel daarbij is steeds: Mensen te inspireren om met passie en vakmanschap te werken aan een duurzame en mooie wereld.