Ook in de Streek komt de trainerscarrousel op gang

0
131

STREEK – De eerste berichten over trainerswisselingen in het amateurvoetbal zijn alweer binnengestroomd. De competitie is nog niet halverwege of zowel clubs als trainers verwachten duidelijkheid van elkaar. In Grootegast heeft de plaatselijke FC die duidelijkheid al gekregen. Marcel Poll is daar bezig aan zijn laatste seizoen.

Poll is momenteel alweer een aantal jaren actief als hoofdtrainer in Grootegast. Niet geheel zonder succes, want twee seizoenen geleden stroomde hij halverwege in als eindverantwoordelijke en loodste hij zijn manschappen direct naar de titel in de vijfde klasse. Momenteel doet de club het uitstekend, want na tien wedstrijden staat de ploeg tweede met slechts één puntje achterstand op Birdaard.

In Kloosterburen wordt er gekozen voor zekerheid. Willem Pettinga is alweer zeven seizoenen verbonden op het Westerklooster en daar komt nog een achtste jaar bij. Pettinga heeft het dus naar de zin bij de club, die momenteel op een negende plek bivakkeert.