Portret van koning door Ella Detmar wint portretwedstrijd

0
230
Filmpje 2 portretwedstrijd

BUITENPOST – De uit Gerkesklooster afkomstige Ella Detmar is de winnaar geworden van de portretwedstrijd van Koning Willem-Alexander die de gemeente Achtkarspelen in het kader van de troonswisseling uitschreef. Dat werd donderdag door burgemeester Gerben Gerbrandy bekend gemaakt. Het portret komt in de raadzaal te hangen als staatsieportret. Detmar ontving uit handen van burgemeester Gerbrandy een cheque ter waarde van €2500,-. Aan de portretwedstrijd konden alleen kunstenaars, zowel amateurs als professionele kunstenaars, uit de gemeente Achtkarspelen deelnemen. De gemeente ontving 22 werken zeer verschillende werken om te beoordelen. Naast schilderijen werden er ook beeldhouwwerken en zelfs een zenuwspiraal ingeleverd. Detmar was bijzonder verrast door haar overwinning. ‘Ik vind het heel bijzonder, want ik ben maar een amateur.’

 

 

Filmpje 3 portretwedstrijd

 

Filmpje 4 portretwedstrijd

 

Filmpje portretwedstrijd 1