Sinterklaas in de Streek

0
105
Grootegast Sint

STREEK – De Sint heeft het aanstaand weekend erg druk, want diverse dorpen zitten op hem te wachten om alle kinderen ook dit jaar weer cadeaus te brengen en de handjes te schudden. Zijn Pieten zullen hem zeker volgen, met voldoende pepernoten en ander strooigoed.

Ook dit jaar zal Sinterklaas Aduard een bezoek brengen. Aanstaande zaterdag 23 november arriveert hij om 14.00 uur met zijn stoomboot aan de Loswal/ Kade aan de Albert. Harkemaweg, waar hij zal worden verwelkomd door burgemeester Bert Swart van de gemeente Zuidhorn. Het grote Sinterklaasfeest in MFC De Meenden begint om 15.00 uur. Het feest is bedoeld voor kinderen tot tien jaar.

Naast Aduard mag ook Niekerk zich verheugen op het bezoek van de Goedheiligman. De boot arriveert om 13.00 uur aan het einde van de Havenstraat. De aankomst bij De Rotonde is om 14.15 uur. Aan het einde van het programma is het Pietendisco. Kinderen worden gevraagd om hun discokleding aan te trekken. Het feest is alleen voor de groepen 1 tot en met 5 van de basisschool.

Het feest kan blijkbaar niet op, want de Sint brengt aanstaande zaterdag eveneens een bezoek aan Opende. Deze keer vertrekt de Sint om 09.30 uur vanaf Karwei. Rond 10.00 uur wordt hij in het Barontheater verwacht. Alle kinderen t/m 8 jaar zijn welkom.

Ook Doezum zal de Sint aanstaande zaterdag verwelkomen. Bij de Witte Brug in de Peebos zal Sinterklaas om 14.00 arriveren. Iedereen is van harte welkom. Na een feestelijke rondrit door het dorp is het om 15.00 uur tijd voor een feestje in de zaal van Cafe de Steven .Alle kinderen t/m groep 4 zijn welkom .

Tot slot zal Grijpskerk zich ook opmaken voor de komst van de grote kindervriend. Sinterklaas en zijn pieten hopen om ongeveer 14.00 uur aan te komen op De Poel te Grijpskerk om daarna aansluitend in het Lauwerscollege het sinterklaasfeest te vieren.