Home Geen categorie Tseard Douma

Tseard Douma

0
Tseard Douma

Dartclub Trynwaldster Triples

‘Op 1 oktober bestond onze dartclub 10 jaar. En dat is best bijzonder, voor een vereniging die ontstond in een garage. De grondleggers van de club zijn twee zwagers van mij. Zij begonnen met regelmatig darten in de garage van één van de twee. Er kwamen steeds meer mensen bij en op een gegeven moment werd besloten er een vereniging van te maken. We begonnen met twaalf leden. Nu tien jaar later hebben we tweeëntwintig leden. Inmiddels spelen we allang niet meer in de garage, maar in het Wapen fan Fryslân in Oentsjerk. Hier hebben we een fantastische locatie. In de zaal achterin het café hebben we plek om extra dartborden op te hangen, zodat we ook grotere toernooien kunnen organiseren. In Friesland zijn wij relatief een grote club. De meeste verenigingen hebben hooguit één team dat meedoet aan wedstrijden. Wij hebben twee teams, waarvan team 1 uitkomt in de derde divisie en team 2 in de eerste divisie. We zijn een behoorlijk familiaire vereniging. We hebben dan wel een bestuur, maar vele handen maken het werk lichter. Het grootste misverstand over darten is dat er ordinair veel gezopen wordt. Dat is absoluut niet waar. Vraag maar aan de kroegbaas hier, van de vijf teamleden drinken er vier sinas gedurende de wedstrijden. Dat komt omdat je naast goed moet gooien, ook nog eens ondertussen snel moet kunnen rekenen. Dat lukt niet met een borrel teveel op. In de top wordt eigenlijk alleen maar fris gedronken, want de sport wordt echt serieus genomen. Kijk maar naar een talent als Mats Gies. Die staat zo vier uur per dag te trainen. Zo’n twee keer per jaar organiseren wij een groter toernooi. Dan komen er darters uit heel Friesland en ook daarbuiten naar Oentsjerk om hier mee te doen aan het toernooi. Het is altijd erg goed voor elkaar. We organiseren een lopend buffet tussen het darten door en hebben vaak een flinke prijzenpot. We hebben van een darter die al meer dan twintig jaar op niveau dart het compliment gekregen dat hij nog nooit eerder op z’n gezellig toernooi was geweest. Daar zijn we dan enorm trots op.’

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here