Dorpshuis ’t Trefpunt voorzien van zonnepanelen

0
304
Kollumerpomp - onthulling zonnepanelen

KOLLUMERPOMP – Zaterdag werden de nieuwe zonnepanelen van dorpshuis ’t Trefpunt in Kollumerpomp, die door de NAM waren gesponsord, officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde in het bijzijn van afgevaardigden van de NAM, dorpsbelangen van de Noordoosthoek, Installatiebedrijf Damstra, de Gemeente Kollumerland, Stichting Dorpshuis ´t Trefpunt en veel Pompsters inwoners. De NAM organiseerde hiervoor een ontbijtbuffet. Daarna werden, onder zonnige omstandigheden, de nieuwe zonnepanelen officieel in gebruik genomen. Wiebe Kloppenburg, voorzitter van het plaatselijke belang van Kollumerpomp, vertelde hoe het idee van de zonnepanelen was ontstaan. Vervolgens mocht Martijn Zuidersma het lint doorknippen en daarmee een zonnepaneel onthullen. De NAM schonk het dorpshuis deze zonnepanelen in verband met het Social Investment plan. Wegens de gaswinning in de regio wil de NAM door middel van duurzame acties iets terug doen voor de regio.