Leerlingen zamelen geld in voor Filippijnen

0
472
Surhuizum - actie fillipijnen

SURHUIZUM – Op maandag 18 november is er landelijk een grote inzamelingsactie gehouden om de mensen in de Filippijnen te helpen. Ook in Surhuizum is er op de plaatselijke basisschool de Johannes Looijengaskoalle geld ingezameld voor noodhulp. Er is flink gedoneerd, wat uiteindelijk het totaal bedrag van € 300,- opgeleverd heeft. De cheque is overhandigd door een afvaardiging van alle kinderen aan de directeur. ‘Meester Rieks, wilt u de helft van dit bedrag over maken op giro 555 en de andere helft op het rekening nummer van ‘Compassion’,’ aldus Ieme, een van de afgevaardigde kinderen. Op de Johannes Looijengaskoalle is de bereidheid om acties te ondersteunen groot. Jaarlijks worden er diverse activiteiten georganiseerd om een goed doel te ondersteunen. Binnenkort wordt er een veiling georganiseerd, waarbij kinderen en ouders allerlei kavels in kunnen brengen. Deze worden bij opbod verkocht. De opbrengst hiervan gaat volledig naar ‘Serious Request’. Hoe dit precies in zijn werk gaat, wordt deze week duidelijk, het team is daar momenteel volop mee aan het voorbereiden. Op de foto staan: Christiaan van der Boon, Marc Geertsma, Ieme Pool, Jappie Veenstra en directeur Rieks Mulder.