Ondernemersprijs Achtkarspelen gewonnen door Biddle

0
1665
Surhuisterveen - biddle kootstertille

KOOTSTERTILLE – Biddle uit Kootstertille is woensdag winnaar geworden van de Ondernemersprijs Achtkarspelen 2012 – 2013. Oud-staatssecretaris en voorzitter van de jury Joop Atsma maakte dit bekend tijdens een grote ondernemersavond in De Dikke Draai in Surhuisterveen. De jury had drie bedrijven genomineerd: B&G Food Factory uit Surhuisterveen, Biddle uit Kootstertille en Spinder Stalinrichting uit Harkema. Deze drie bedrijven zijn door de jury bezocht en beoordeeld op innovatiekracht, duurzaamheid, werkgelegenheid, positief in het nieuws, groeipotentie, uniekheid, leefbaarheid/ betekenis voor de regio. Alle drie bedrijven hebben een paar duidelijke overeenkomsten: export, kwaliteit en het maken van duidelijke keuzes. De winnaar, Biddle uit Kootstertille, is een internationaal opererend bedrijf met eigenaren in Engeland. Sinds  1962 is Biddle gevestigd in Kootstertille. Biddle is al jaren een gerenommeerde speler op het gebied van luchtbehandeling. Zij heeft grote bedrijven als klant en onderscheidt zich in de markt door hoge kwaliteit en het bieden van oplossingen in plaats van de laagste prijs. De winnaar kreeg naast de wisselbeker, een kunstwerk van de regionale kunstenaar Jan Keetelaar uit Drachten met de toepasselijke titel ‘Veel is mogelijk’. Dit sluit volgens de jury goed aan bij wat Biddle allemaal kan op het gebied van luchtbehandeling. Biddle kreeg een stand aangeboden op de bedrijvenbeurs TEL, komend voorjaar in Leeuwarden en een media-presentatie in de het ondernemersblad van Noordoost Fryslân.