Goed bezochte nieuwjaarsreceptie in gemeentehuis Kollum

0
155
Kollum - nieuwjaarsreceptie

KOLLUM – Zo’n honderdveertig belangstellenden kwamen donderdagavond naar het gemeentehuis van Kollumerland c.a. voor de nieuwjaarsreceptie. Een grote opkomst, waarvan een aantal mensen niet eens meer in de raadszaal pasten en waardoor er extra stoelen bijgezet moesten worden. Het werd een ontspannen avond, met muziek van de uit Oudwoude afkomstige troubadour Jan van Groningen, die muziek zong van de Groninger Ede Staal. Ook was er tijd voor cabaret van het komische duo Jasper en Lutske. Voorafgaand aan het culturele programma gaf burgemeester Bearn Bilker zijn nieuwjaarstoespraak. In deze toespraak had hij aandacht voor verschillende zaken die zowel op landelijk als regionaal niveau spelen. Het opgaan van de plaatselijke brandweer in de Veiligheidsregio Fryslâ, de verkiezingen van 19 maart aanstaande, de herindeling met Ferwerderadiel, Dantumadiel en Dongeradeel, verschillende burgerinitiatieven in de gemeente en de groei van het aantal inwoners van Kollumerland c.a.. Tijdens de nieuwjaarsreceptie kon Bilker bekend maken hoeveel de gemeente het afgelopen jaar gegroeid is. Dat ging in totaal om 51 personen.