Kerk bakt meer dan duizend oliebollen voor goede doel

0
100
Buitenpost - oliebollen kothatsong

BUITENPOST – Op Oudejaarsdag stonden een aantal gemeenteleden en de koster van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt al vroeg in de kerk voor het bakken van oliebollen. De gemeente verkocht deze oliebollen voor de stichting Stop Aids Zuid-Afrika, voor de gemeenschap Khothatsong. ‘De GKV heeft zich voor een periode van twee jaar verbonden aan dit project,’ vertelt koster Johan Vellema. ‘Inmiddels hebben we met verschillende acties al meer dan €13.000,- opgehaald voor het goede doel. Volgend jaar zullen ook een aantal jongeren uit de gemeente naar Zuid-Afrika gaan, om met eigen ogen te zien waar het geld terechtkomt.’ De oliebollen, die vooraf besteld konden worden, gingen als zoete broodjes over de toonbank. ‘We hebben vooraf bestellingen binnen gekregen voor bijna duizend oliebollen. Maar er komen gedurende de dag ook veel mensen spontaan langs om oliebollen te kopen.’ In totaal werden er bij de kerk in Buitenpost 1300 oliebollen gebakken.