Sport- en cultuurtalenten in de prijzen tijdens receptie

0
173
Dokkum - sportprijzen

DOKKUM – Sinds enkele jaren worden in Dongeradeel tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente de Sport- en Cultuurprijzen uitgereikt aan sporters en clubs die het voorgaande jaar buitengewone prestaties hebben geleverd op het gebied van sport en cultuur. Vorig jaar moest de uitreiking van de prijzen later in het jaar plaatsvinden, toen werd er vanwege het ongeluk in Raard tijdens de jaarwisseling geen nieuwjaarsreceptie gehouden. Burgemeester Waanders heette de vele belangstellenden in de Grote Kerk welkom, waarna het aan wethouder Pytsje de Graaf was om de winnaars van de prijzen bekend te maken. Sportploeg van het jaar werd dartteam De Kalkman uit Wierum. Uit dit team was ook Mats Gies genomineerd in de categorie ‘beste sportman’, maar hij moest de titel aan zich voorbij zien gaan. Kleiduifschieter Catrinus Grijpstra ging er met deze titel vandoor. Kaatster Sjoukje Visser uit Ee werd ‘Sportvrouw van het jaar’, mede omdat zij de kaatssport goed op de kaart heeft weten te zetten. Het sporttalent werd Maurik Sijtsma, die de sport freerunning beoefent. Ook voor cultuurtalenten waren er prijzen. Het cultuurtalent werd Wieger Dijkstra, die als drummer flink aan de weg timmert. Het North Frisian Percussion Corps uit Dokkum ging er onder luid gejuich van zowat het hele korps vandoor met de cultuurprijs. Tijdens de nieuwjaarsreceptie droeg Dongeradichter Marja van der Veen nog een gedicht voor. Ook kinderburgemeester Esra Braaksma mocht een gedicht voordragen. Burgemeester Waanders hield vervolgens haar nieuwjaarstoespraak, waarin ze aandacht had voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, de fusie van verschillende gemeenten en roemde ze de inzet van inwoners van de gemeente bij activiteiten als Dokk’em Open Air, het Concours Hippique en het Iepenloftspul Metslawier.