Veel persoonlijke records bij clubkampioenschappen

0
110
Kollum - clubkampioenen PWC

BUITENPOST – Zaterdagmiddag vonden in thuisbad “De Kûpe” de clubkampioenschappen 2014 van zwemclub PWC plaats. Voorafgaande aan de strijd in het water was er de traditionele jaarvergadering. Nadat alle vergaderpunten waren behandeld, werd om 18.00 uur gestart met de onderlinge wedstrijd. Wedstrijdleider Auke Ludema had vooraf de leden qua leeftijd ingedeeld in drie klassen waardoor er na afloop zes maal een erepodium was te bewonderen. Na een spannende en bovenal gezellige strijd konden rond de klok van 20.00 uur de prijzen worden verdeeld. Het waren andermaal Ellen Jager en Herman Buist die tot algemeen clubkampioen werden gekroond. De PR-verbetercup werd een prooi voor Femke Wezinga en de overwinning in de familie-estafette ging naar de familie Smit. De PWC-titelstrijd bracht 47 zwemmers en zwemsters op de blokken. Zij scoorden 87 persoonlijke records. Vijfentwintig tijden hiervan waren de eerste officiële voor een aantal leden. Met name de jongere leden van PWC zorgden voor deze oogst. Tevens kon de wedstrijdleiding 15 jaargangrecords noteren op de einduitslag. Naast de verplichte nummers van het toernooi werd er aan de junioren de gelegenheid geboden om hun 25 metertijd, een afstand die eigenlijk nooit meer door hen in wedstrijdverband wordt gezwommen, op één van de drie slagen te verbeteren. Tien zwemmers streden op school, rug en vrije slag op genoemde sprintafstand. Resultaat drie persoonlijke records en 1 clubrecord. Thea Baas wist haar vier jaar oude clubrecord op de 25 meter rugslag te verbeteren van 17.14 sec. naar 17.03 seconde. Folyanne Antuma legde de winnaars vast op de gevoelige plaat.