Woonzorgcentra De Friese Wouden organiseren herdenkingsbijeenkomsten

0
120

BUITENPOST/DE WESTEREEN – Eind januari/begin februari organiseren de woonzorgcentra Haersmahiem en Brugchelencamp een herdenkingsbijeenkomst. Er wordt dan stilgestaan bij bewoners en cliënten van Haersmahiem en Brugchelencamp die in 2013 zijn overleden. Beide woonzorgcentra van De Friese Wouden organiseerden al eerder zo’n herdenkingsbijeenkomst. Volgens de beide locatiemanagers bleek er onder medewerkers en cliënten een grote behoefte te zijn om gezamenlijk aandacht te besteden aan overleden bewoners en cliënten. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst worden de namen van de overledenen opgenoemd en worden er een paar woorden ter overdenking gesproken. Aafke Kamminga, locatiemanager van Haersmahiem, vertelt: ‘Het is een korte, eenvoudige bijeenkomst, waar naast medewerkers en bewoners ook familieleden van de overledenen aanwezig zijn. We hopen dat we met deze bijeenkomst eraan kunnen bijdragen dat mensen een moeilijke periode kunnen afsluiten.’ De herdenkingsbijeenkomst vindt in Brugchelencamp in De Westereen plaats op donderdagavond 23 januari en in Haersmahiem in Buitenpost op zondagmiddag 2 februari.