Opwelling voor deelname Nieuwjaarsduik levert 800 euro op

0
244
Dokkum - nieuwjaarsduik beautiful gate

REGIO – Vlak voor de jaarwisseling besloten Anna Kooistra en Agnes Feddema uit Dokkum om op nieuwjaarsdag de Nieuwjaarsduik te doen. Niet gewoon voor de lol, maar om geld op te halen voor de stichting Beautiful Gate, die in Zuid-Afrika (wees)kinderen opvangt. Wanneer zij tweehonderd euro op zouden halen voor het goede doel zouden zij in De Westereen meedoen met de Nieuwjaarsduik. Bij driehonderd euro zou ook Anke Wagenaar het water induiken. Op oudejaarsdag gingen de dames bij carbidschieters in Damwâld met de pet rond, waarna ook vijf mensen van deze club; Douwe Visser, Wybren de Vries, Arnold Hiemstra, Gosse Pier Hiemstra en Tjitske Kooistra besloten mee te gaan doen. Al met al haalden de nieuwjaarsduikers zo’n 800 euro op voor het goede doel. ‘We denken dat Toby en Aukje Brouwer van Beautiful Gate met dit geld een hoop kunnen betekenen voor de mensen daar. Een mooi begin voor 2014. Een aantal van ons gaven van tevoren aan dat ze toch liever zouden uitslapen, maar toen eenmaal bekend was voor hoeveel geld we het water in zouden springen was dit gevoel al snel weg. Na de tijd was iedereen enthousiast over deze Nieuwjaarsduik en het grote bedrag voor het goede doel. We willen daarom ook alle sponsoren van harte bedanken!’ aldus Anna Kooistra.