Admiraliteitshuis en Fiskershúske verder met één bestuur

0
200
DSF_FRIE-p13.pdf - Adobe Acrobat Pro

REGIO – Per 1 januari zijn de besturen van de stichtingen van museum het Admiraliteitshuis in Dokkum en van museum ’t Fiskershúske in Moddergat tot één stichting gefuseerd; Musea Noardeast Fryslân. De fusie wordt al jaren voorbereid door beide musea. Zo wordt er al jaren door de besturen samen vergadert, is het Admiraliteitshuis in 2010 een stichting geworden en was het eerste bezoek aan de notaris in 2009. Voor de bezoekers verandert er niet veel. De musea behouden hun identiteit, collectie en donateurs. Personeel en vrijwilligers blijven voor hún museum werken en de bankrekeningen blijven gescheiden. Alleen voor de belasting en de Kamer van Koophandel worden beide musea voortaan als één gezien. De aanleiding van de fusie is de wens om veel efficiënter te kunnen werken. De krachten van beide musea worden gebundeld. Zo was er eerder al één directeur en tevens conservator en één pr-medewerker die ook de educatieve medewerking verleend. Ook is er al één depotruimte voor beide musea. Vanuit de gemeente Dongeradeel is de fusie aangemoedigd. Het bestuur van Stichting Musea Noardeast Fryslân bestaat uit negen personen met Dhr. J. Arjaans uit Dokkum als voorzitter (voorheen voorzitter museum het Admiraliteitshuis), Dhr. G. Teitsma uit Morra als secretaris en dhr. A. Meinema uit Moddergat als penningmeester. Dhr. E. Lalkens uit Dokkum, die voorheen voorzitter van museum ’t Fiskershúske was, blijft aan als lid in het nieuwe bestuur. Vanaf 1 januari wordt het samengaan van de musea in één stichtingsbestuur gevierd met een fotoproject op de Facebookpagina’s van ’t Fiskershúske en het Admiraliteitshuis. De komende tien weken verschijnt daar op woensdag om 12.00 uur een bewerkte foto van een object uit de collectie van één van de musea.