D66 wil verkeersknelpunten oplossen

0
159
DSK_STRK-p13.pdf - Adobe Acrobat Pro

ZUIDHORN/VISVLIET – Als het aan D66 in Zuidhorn ligt, worden de komende maanden verschillende verkeersknelpunten in de gemeente opgelost. De partij is daarom een meldpunt begonnen op haar website, waar inmiddels al zestien klachten zijn binnen gekomen. Volgens kandidaat-raadslid Jan Gutman komen veel van die klachten uit het gebied rond de Albert Heijn van Zuidhorn.

Aanleiding voor het onderzoek zijn vragen van raadslid Harrie Rutgers aan wethouder Fred Stol (CDA) over de verlichting rond de entree van het dorp Zuidhorn. Gutman: “Daar kwam voor ons een onbevredigend antwoord op. Bij wegen wordt al snel naar de provincie verwezen, terwijl de gemeente daar best een actievere rol in kan spelen.”

De meeste klachten komen volgens Gutman uit het gebied rond de Albert Heijn in het dorp Zuidhorn. “Op Google Maps plaats ik pijltjes op de wegen, maar op een gegeven moment wist ik niet meer waar ik ze neer moest zetten.” Volgens de liberaal hebben veel klachten te maken met de belijning op de weg. Daarnaast komen klachten uit het buitengebied, onder meer over 30-kilometerzones, die niet gehandhaafd zouden worden. Eind deze maand of begin februari wil hij de klachten aanbieden aan wethouder Stol met het verzoek deze zo snel mogelijk op te lossen. “We willen hem gaan mobiliseren om nu wat te gaan doen.”