De Maartenruiters krijgen paard voor lessen voor mensen met beperking

0
389
Kollum - manege maartensruiter

KOLLUM – Bij Paardrijvereniging De Maartenruiters uit Kollum was het maandagavond 6 januari een beetje feest. De vereniging kreeg van Stichting Vrienden van mensen met een verstandelijke beperking NoordOost-Friesland op symbolische wijze een paard overhandigd. Organisaties die zich inzetten voor de sociale vorming, de ontplooiing en integratie binnen de samenleving van cliënten van Talant in Noord Oost Friesland kunnen in aanmerking komen voor eenmalige financiële steun. Gerlinda Boschma bedacht het idee om een aanvraag in te dienen voor de aanschaf van een paard voor deze speciale lessen en diende deze aanvraag ook in. ‘Wij voelen ons door dit unieke gebaar van de stichting erg gewaardeerd in onze inspanningen om deze lessen te handhaven en toegankelijk te houden. In deze economisch moeilijke tijden, waarin ook sponsoren zich helaas vaker terugtrekken en het ledenaantal terugloopt, is het lastig om geld te reserveren voor een geschikt paard voor deze lessen. We zijn de stichting erg dankbaar voor hun steun,’ aldus Jolanda Reitsma, voorzitter van De Maartenruiters. Het paard Zaphira is uitgezocht door Ytje de Vries en Marijke Broekema en is een lot uit de loterij. Marijke Broekema: ‘Niet ieder paard is geschikt om in deze lessen mee te lopen. De 9-jarige Zaphira is erg braaf, betrouwbaar, en heeft een rustig karakter. Zaphira heeft daarnaast meer in haar mars waardoor ze ook ingezet kan worden in de andere lessen van De Maartenruiters. Een hele aanwinst voor de vereniging. Zonder de financiële steun van stichting Vrienden van Mensen was dit niet mogelijk geweest!’ De foto is gemaakt door Sake Beerstra.