De zingende taxichauffeur ziet Abraham!

0
487
Ulrum Burdy-1

Burdy maakt zich op voor bijzonder feest

ULRUM – De eerste grijze haren zijn al zichtbaar, de rimpels op zijn gezicht worden iets breder, maar aan enthousiasme nog altijd geen gebrek bij Bert Schaap, beter bekend als Burdy. De Ulrummer zanger, die doorbrak met de hit ‘De vissers van Zoltkamp’, viert binnenkort namelijk zijn vijftigste verjaardag en dat wordt op een bijzondere wijze gevierd. Diverse artiesten zijn namelijk te gast op zijn eigen verjaardagsfeest in Hotel Schierstee in Wehe-den Hoorn.

“Laat ik maar zo zeggen, ik ben bijna op de helft”, lacht Schaap breeduit. “Je moet er in ieder geval vanuit gaan dat je nog even te gaan hebt. Ik zat vanmorgen in de taxi en had een man in de auto zitten die al opgegeven is en geen toekomst meer heeft. Nou, dan mag ik mijn handjes wel dichtknijpen denk ik.”

De zanger nadert de vijftig dus met rasse schreden, maar probeert in ieder geval nog iedere dag te genieten. Wie Burdy dan ook ziet optreden, is iedere keer weer getuige van een breeduit lachende zanger, die met zijn enthousiasme de zaal in beweging probeert te krijgen. Al in 1991 kwam dat enthousiasme aan het licht, toen de zingende melkboer met zijn plaatje ‘De vissers van Zoltkamp’ regionale bekendheid kreeg. Zijn eerste album heette dan ook niet voor niets ‘Het is alsof ik droom’. “Ja man, dat was wat”, dagdroomt Schaap. “Ik mocht bij Engbert Gruben in het programma de Stamtoavel op RTV Noord zingen en met Sayonara kwam ik in Alle 50 Goud binnen op nummer zeven. Klappertandend van de kou stond ik in Hortus Haren een clip op te nemen. Geweldig toch?”

Hoe serieus hij het zingen ook nam, Schaap bleef er altijd naast werken. De Ulrummer was jarenlang in de regio te zien als melkboer, maar toen de zaken wat minder gingen liet hij zich omscholen tot taxichauffeur. “Ik wilde natuurlijk een knaller maken, maar was altijd angstig of het ook uit de klauwen ging lopen. Ik dacht: ‘als dat maar niet echt gaat gebeuren’, maar dat gebeurde ook niet. Wel heb ik op de grote Piratenfeesten gestaan, tussen Nick & Simon en Jan Smit op het einde van de avond. Nou, daar zetten ze je echt niet neer als je er niks van kunt. Doorbreken bij de Tros is niet echt gelukt, maar zo ben ik ook dik tevreden. Ik ben een van de weinige uit het hoge Noorden die iets bereikt heeft en dat heb ik op eigen kracht gedaan, zonder management. Daar ben ik stiekem wel een beetje trots op.”

Schaap bleef het zingen altijd als hobby zien en die instelling is zijn kracht gebleken. Op 8 februari viert hij zijn verjaardag met allerlei artiesten. “Het wordt haast een piratenavond, een groot spektakel. Er komen twintig artiesten en Hotel Schierstee is de perfecte locatie. Ik heb een nieuwe single opgenomen met de titel ‘Van harte gefeliciteerd’. Stiekem hoop ik dat dit het nieuwe ‘Lang zal ze leven’ wordt. Er komt ook een karaokeversie van, zodat mensen het naar hun eigen situatie kunnen herschrijven. Het wordt een topfeest, daar twijfel ik niet aan.”

Burdy’s Suprise Party wordt gegeven in Hotel Schierstee in Wehe-den Hoorn. Kaarten kosten 10 euro per stuk, bezoekers krijgen daar twee consumpties gratis bij. Telefonisch bestellen kan via 0595 – 402 687 of 06 – 3890 6536. Meer informatie is te vinden op www.burdy.eu.