Eerste Folk in de Wâlden met Friese folkbands

0
197
Oentsjerk - Andehlian

OENTSJERK – Ook in 2014 kan men in Stania State in Oentsjerk mooie concerten verwachten van Folk in de Wâlden. Op dinsdag 21 januari staat het eerste concert gepland, waarbij de Friese groepen Andehlian en Reizger zullen optreden. Beide waren eerder te zien tijdens het Folk in de Wâlden Showfestival en dat smaakte naar meer. Folkgroep Andehlian uit Sneek is enkele jaren geleden ontstaan in Denemarken tijdens het Skagen Folk festival. Enkele leden van het koor Rolling Home, dat op het festival aanwezig was, besloten ook in klein verband folkmuziek te gaan maken. Dat gebeurde. De groep werkt soms samen met andere folkbands als Beggars Row en Celtic Horizon. De groep speelt Keltische folk, geïnspireerd op Schotse en Ierse muziek. De Friese folkband Reizger  uit Rijs bestaat uit vier leden. Vader Bas en zoon Eric van der Wal bespelen behalve gitaar verschillende snareninstrumenten. Zangers Hetty Zonderland, gezegend met een mooie stem, is zeker in de ballads een stralend middelpunt van de groep. Vorig jaar is de band versterkt met Jonathan Koning op basgitaar en contrabas, wat de muziek meer body geeft. Bart van de Wal schrijft de eigen nummers in het Fries, terwijl de covers vooral Engelstalig zijn. De muziek heeft vooral wortels in bluegrass en Ierse en Engelse folk. Het concert begint om 20.30 uur, de entree bedraagt 15 euro. Reserveren kan via bureau-n@kpn-mail.nl en 058-2562736. Kijk voor meer informatie op www.folkindewalden.nl.