Goede start van nieuw acroseizoen

0
1509
Surhuisterveen - prijswinnaars wsbf

SURHUISTERVEEN – Het nieuwe seizoen voor de turnsters van WSBF uit Surhuisterveen is van start gegaan in Sneek. Hier werden de eerste plaatsingswedstrijden acrogym niveau D en E voor de Friese kampioenschappen gehouden. Bij de E-duo’s bestond het deelnemersveld uit maar liefst achttien teams. Het erepodium was echter geheel voor turnsters van WSBF. Jildou Kooistra en Femke Pander behaalden goud, zilver was er voor Lyonne van der Veen en Irna van der Heide en Petra de Vries en Yara de Jong gingen er met brons vandoor. Van WSBF kwamen twee D-trio’s, die met de goud en zilver naar huis gingen. De eerste plaats was voor Lotte van Sluijs, Tjitske de Vries en Inge Stienstra. Jelline Bergsma, Hillie van der Veen en Hannah Westhof behaalden zilver. Bij de D-duo’s veroverden Jantina de Vries en Christina Bruinsma het goud. ’s Middags was het aan Yannick van der Veen en Kyra Wassenaar de beurt om zichzelf te laten zien. Zij behaalden een eindscore van 26.100 punten, waarmee zij direct doorstromen naar de Friese kampioenschappen. Bij de E-trio’s bestaande uit Esmee Kats, Eline Stienstra en Maud Boersma scheelde het maar een haar of zij hadden op het erepodium mogen verschijnen. Zij kwamen met 0.10 punten te kort voor ene podiumplaats. De eerstvolgende plaatsingswedstrijd zal komende zaterdag in Harkema plaatsvinden.