Gosse van der Meer elfde op NK veldrijden

0
1700
Surhuizum - Gosse van der Meer

SURHUIZUM –Bij de Nederlandse kampioenschappen veldrijden in Gasselte won bij de mannen Lars van der Haar. Eerstejaars belofterenner Gosse van der Meer eindigde verdienstelijk als elfde. De veldrijder van het Van der Heide Offroad Team was vooraf flink zenuwachtig maar na de start waren alle zenuwen verdwenen bij de jonge Surhuizumer. Tijdens de tocht wist hij steeds meer tegenstanders achter zich te laten. Van der Meer haalde net geen top tien maar daar kon niemand in het kamp van Van der Heide zich druk om maken, zeker Van der Meer niet. ‘Ik bin siik west en hie net tocht dat it hjoed sa goed gean soe,’ vertelt Van der Meer. ‘Myn start wie net goed mar geandewei de wedstryd gie it steeds better.’ Woensdag vliegt Van der Meer naar Gran Canaria om zich met zijn ploeggenoten van Feenstra-Felt p/b Kenda team voor te gaan bereiden op het nieuwe mountainbikeseizoen. ‘Dit wie myn lêste fjildrit en ik kin my no mij in goed gefoel tarieden gean op it mountainbikeseizoen mar earst mar even in bytsje herstelle yn de sinne.’