Hoe zit het met de bandjes?

0
144
Dokkum - bandenpomp

DOKKUM – Op het parkeerterrein De Harddraver aan de Harddraversdijk in Dokkum is enkele maanden geleden een bandenpomp geplaatst. Deze pomp is gemaakt van duurzame materialen en de elektriciteit wordt opgewerkt door het zonnepaneel dat erop bevestigd is. De gemeente Dongeradeel wil inwoners van de gemeente wijzen op het bestaan van de bandenpomp. Wethouder Albert van der Ploeg bracht daarom vorige week een bezoek aan de pomp om deze zelf te testen. De bandenpomp heeft inmiddels al van 143 auto’s de banden op spanning gebracht. Gemiddeld is de besparing per auto ruim 40 euro. Juiste bandenspanning zorgt voor een betere rijveiligheid, een lager brandstofverbruik, minder bandenslijtage en minder uitstoot van fijnstof. Door regelmatig de autobanden op de juiste spanning te brengen bespaar je al snel 50 tot 150 euro per jaar.