Julia komt met tweede editie dieetboek

0
254
Harkema - dieetboek Julia

‘Dit boek is revolutionair in de dieetwereld’

HARKEMA – Op vrijdag 17 april lanceert Julia de Clerck haar tweede dieetboek, ‘Slank met Julia – deel 2’. ‘Het is een revolutionair dieetboek, waarin een fusie tussen koolhydraat- en caloriearme diëten wordt gemaakt,’ vertelt Julia. Het dieetboek komt voor Julia niet zomaar uit de lucht vallen. Zelf kampte ze jarenlang met overgewicht, tot 110 kilo toe. ‘Al vanaf mijn elfde ben ik bezig geweest met diëten. Ik had echt alles geprobeerd, Atkins, Weight Watchers, noem maar op. Maar ik bleef altijd met dat vervelende hongergevoel zitten. En in de sportschool kwam ik liever niet. In mijn beleving waren daar alleen atletische, sportieve mensen. Vanuit die gedachte, en vanuit frustratie, ben ik mijn eigen dieet begonnen en heb ik vanuit de dieetgedachte een sportschool opgezet.’ Een paar jaar geleden was de stap naar een eerste boek een logische gedachte. Het dieet dat Julia ontwikkeld had bestond nog niet, en er was behoefte aan een boek met weekmenu’s, tekst en uitleg. In het tweede boek borduurt Julia verder op het eerste boek. ‘Ook in dit boek zijn twaalf weekmenu’s te vinden, leg ik uit hoe je zelf weekmenu’s samen kunt stellen en leg ik meer uit over de drie dieettypes.’ Deze drie dieettypes zijn een nog niet bekend fenomeen in de dieetwereld. ‘Het is een heel herkenbaar probleem voor veel vrouwen. Ze gaan samen met een vriendin een dieet aan, werken even hard in de sportschool, maar de vriendin valt wel af en zij niet. Dat kan komen omdat het verkeerde dieet wordt gevolgd. De drie types; koolhydraattypes, calorietypes en types die er tussenin zitten. De één heeft behoefte aan een caloriearm dieet, terwijl de ander misschien juist beter minder koolhydraten kan eten.’ In het boek staan naast dieettips ook ervaringsverhalen van vrouwen die bij Julia kilo’s zijn afgevallen. Één van die verhalen komt van een jonge vrouw, die maar liefst 62 kilo is afgevallen. In het boek zijn ook foto’s te zien van deze vrouwen, van hoe zij er uit zagen voordat ze waren afgevallen en van na de tijd. De plannen voor een derde boek liggen inmiddels al klaar. ‘Maar eerst de lancering van dit boek maar. Dit vindt plaats op 17 januari in Harkema, iedereen is welkom!’ Het boek is vanaf 17 januari verkrijgbaar bij Sport & Afslankinstituut Julia in Harkema, boekhandel Douma in Surhuisterveen en gezondheidswinkel Helfrich in Surhuisterveen.