Loekpoedels organiseren opnieuw trekharmonicadag

0
995

SURHUISTERVEEN – Op zaterdagavond 1 februari wordt in Zalencentrum De Lantearne te Surhuisterveen voor de zevende keer een trekharmonica avond georganiseerd. De avond begint om 19.30 uur. Het evenement kenmerkt zich als gezellig, ongedwongen en met veel herkenbare muziek. De ‘trekzak’ is weer helemaal in. ‘We hebben een open podium. Dat wil zeggen, dat iedereen die spontaan wil optreden, daartoe de gelegenheid krijgt. Wij zouden graag zien dat mensen, die dit instrument bespelen hun eigen trekzak meenemen,’ aldus medeorganisator Harm Feitsma, die benadrukt dat het alleen gaat om trekharmonica’s en niet om accordeons. Er wordt gespeeld in twee zalen. In de grote zaal wordt een programma gemaakt, waar diverse groepen elk een kwartier lang spelen. Hiervoor is opgave noodzakelijk. ’s Middags is er van 14.00 – 18.00 uur een workshop met Martin Krijgsman (voor beginners) en Tjerk Knop (voor gevorderden). Tevens verzorgt Dieter Holmersma een workshop voor Steirische harmonica’s. Ook voor de laatste categorie zijn er twee workshops. Tijdens de workshops, waarvoor opgave noodzakelijk is, die toegankelijk zijn voor publiek, wordt les gegeven in het ‘uit de losse hand’ spelen. Holmersma, die ook ’s avonds optredens zal verzorgen, is een fenomeen op zijn gebied. Zowel ’s middags als ’s avonds is de toegang gratis. Tussen het middag- en avondprogramma is een broodmaaltijd ingepland. De organisatie is in handen van De Loekpoedels. Voor meer informatie kan men zich wenden tot Harm Feitsma (tel. 0512-361560), Astrid Kolp (tel. 0512-363585) of Pieter van der Veen (tel. 0512-352004). Zie tevens www.loekpoedels.nl.