Nieuwe cursus beeldhouwen in Kollumerpomp

0
148
Kollumerpomp - pyr bosma

Kollumerpomp – Vanaf 20 januari is het bij de stichting KOM in Kollumerpomp mogelijk om in een korte cursus kennis te maken met beeldhouwen. Onder begeleiding van kunstenaar Pyr Bosma, wordt ontdekt hoe de beelden uit de materie bevrijd worden. In zes maandagavonden kan er gewerkt worden in hout of in steensoorten als speksteen, serpentijn of albast. De beginnende cursist krijgt een korte introductie in de verschillende basistechnieken van de beeldhouwkunst. De eigen voorkeur voor materiaal en vormgeving staat voorop in de beeldende ontwikkeling. Er is individuele begeleiding in de ontwikkeling van een eigen vormentaal, van figuratief tot abstract. Ook is er weer mogelijkheid om naar model te tekenen op de woensdagavonden. Dit schetsen naar de waarneming is een waardevolle oefening in het leren vastleggen van de juiste verhoudingen. Nuttig voor zowel de beginneling als de gevorderde in het schilderen en beeldhouwen. Meer informatie: 0511-408628 of kijk op www.komkunstopmaat.nl.