Ondanks regen een geslaagde Be Quickloop

0
151
Dokkum - be quickloop

DOKKUM – Het waren dit jaar geen makkelijke omstandigheden voor de 337 lopers van de Be Quickloop, die zaterdag georganiseerd werd door vrijwilligers van Loopgroep Dokkum e.o. in samenwerking met SV Friesland en voetbalvereniging Be Quick Dokkum. Het regende gedurende de tocht, en er stond een koude wind. Vanwege de regen was de kalk op de route voor een groot gedeelte weggespoeld waardoor er verwarring was over de route en de lopers van de tien kilometer een kilometer extra hadden gelopen. Er werd bij de volwassenen drie afstanden gelopen. Bij de 21,1 kilometer kwam Fokko Smedema als eerste over de streep. Bij de vrouwen was Minke Kooistra het snelst. Bij de tien kilometer won Simon Regnerus, en was bij de vrouwen Sabine Bomas het snelst. Bij de 5,5 kilometer was het Renate Timmerman die de snelste vrouw was. Bij de mannen won Geale Simon Postma.