Rianne Hammenga

0
191
VMH Rianna Hamminga-1

Functie: speelster Dames 1, trainster Voklubol

“Voklubol is van oorsprong een echte dorpsvereniging. Tegenwoordig komen de leden ook uit andere plaatsen. Zelfs uit Groningen zijn er leden die bij ons volleyballen en dat met plezier doen. Wat je vaak bij onze vereniging ziet is wanneer je er eenmaal begonnen bent te volleyballen, blijf je er ook hangen. Vroeger zag je wel eens dat talenten doorstroomden naar andere clubs die op een hoger niveau speelden, dat is nu wel minder het geval. Ikzelf speel in dames 1, ben daarnaast ook trainster van een aantal teams, mijn kinderen zijn er lid en ik verzorg de persberichten. Met andere woorden, ik ben een soort manusje van alles en dat doe ik met veel plezier. Voklubol beschikt over een relatief grote jeugdafdeling als je de grootte van het dorp Oldehove bekijkt. We hebben een meisjesteam, een mixteam en vijf teams voor mini’s. Daarnaast hebben we drie damesteams en een herenteam. Wat de onderbouw betreft zijn we goed vertegenwoordigd, voor kinderen van 16 jaar en ouder wordt het lastiger. Dan beginnen ze toch vaak met een bijbaantje op zaterdag, hebben ze het drukker met de studie en is het moeilijk om ze voor de vereniging te behouden. Wat betreft het vinden van vrijwilligers, dat is dan ook niet gemakkelijk. We proberen bijvoorbeeld wel een sponsorcommissie op te zetten, maar dat is moeilijk gezien het aantal vrijwilligers wat zich ervoor beschikbaar stelt. Naast het vinden van vrijwilligers is het voor met name de damesteams steeds lastiger om de bezetting rond te krijgen. We zijn als het ware een vruchtbare vereniging, want een dame van het eerste damesteam is in oktober vorig jaar bevallen, terwijl twee andere dames hebben aangegeven zwanger te zijn. Daarom zou het ook mooi zijn wanneer er enkele nieuwe dames zich zouden aanmelden. De spoeling is door deze zwangerschappen toch wat dun en een aantal nieuwe leden zou van harte welkom zijn. Of ze nou in het derde willen instromen of bij dames 1 in de eerste klasse willen spelen, in overleg is er veel mogelijk. Hopelijk zijn er enkele meiden of vrouwen die zich aanmelden, het zou ons erg helpen.”