Stichting moet zwembad Leens gaan leiden

0
152

LEENS – Het zwembad van Leens zal op korte termijn worden ondergebracht in een stichting. Wethouder Kor Berghuis (CDA) is daarover in gesprek met een aantal potentiële bestuursleden. Door het zwembad onder te brengen in een andere rechtsvorm, hoopt de wethouder jaarlijks veel geld te kunnen besparen.

Het zwembad is nu nog in handen van de gemeente. “Als gemeente kunnen we geen personeel in dienst nemen. Als het bad dan ooit sluit, moeten wij hun een nieuwe functie aanbieden en dat kan niet. Daarom huren we de mensen nu in via een uitzendbureau, maar daarvoor betalen we een opslag van zo’n 20 tot 25% over de salarissen.” Wanneer het zwembadpersoneel door een stichting in dienst wordt genomen, denkt Berghuis de opslag te kunnen besparen. Daarnaast kan door voordelige Btw-constructies nog meer geld bespaard worden.

Voordat het bad daadwerkelijk opgaat in een stichting, wil Berghuis goede afspraken maken. “We moeten regelen wat er gebeurd als er groot onderhoud nodig is.” Door op korte termijn een stichting te vormen, kunnen bestuursleden volgens Berghuis meteen meepraten met het plan, zodat ze niet voor een voldongen feit komen te staan.