Theo Posthumus

0
472
Kootstertille - Theo Posthumus

Stichting Survival Kootstertille

‘In 1994 ben ik begonnen met survival. Ik deed mee met een wedstrijd in Leeuwarden en was direct verslaafd. Toen begon ik, samen met mijn broer en zijn kinderen, te trainen. Eerst bij hem in de tuin, maar later, toen de groep steeds groter werd, in het park. Iedere maandagavond bouwden we daar een parcours op, en braken het aan het einde van de avond het parcours weer af. Inmiddels hebben we een vereniging met meer dan driehonderd leden, een prachtig oefenterrein op het industrieterrein en een heleboel vrijwilligers die zich inzetten voor de sport. Het is gaandeweg zo gegroeid, toen ik begon met survival had ik nooit het idee om een vereniging op te richten en de rol van voorzitter te bekleden. Als ik zie dat mensen hier met plezier naartoe gaan en na een tijdje afzien ook met dezelfde glimlach weer vertrekken, dat geeft mij enorm veel voldoening. Momenteel zijn we weer druk bezig met de voorbereidingen voor alweer de dertiende Biddle Survivalrun op 9 maart. Het eerste jaar hadden we 220 deelnemers, en daar kwamen ieder jaar zo’n honderd deelnemers bij. Voor dit jaar voorspel ik zo’n 1175 aanmeldingen. In de eerste zes dagen dat men zich in kon schrijven hadden we al zeshonderd aanmeldingen, en zitten de recreantenklasses al vol. De Survivalrun is uitgegroeid tot een enorm evenement, waar op de dag zelf maar liefst 375 vrijwilligers aan de slag zijn om van het evenement een groot succes te maken. Die inzet is gigantisch! In de dertien jaar dat de Survivalrun er is zijn we uitgegroeid tot een evenement van formaat, dat echt zijn plekje heeft gekregen in de omgeving. Onlangs was er een informatiebijeenkomst over de brug van Kootstertille, waar een tijdje geleden een tanker tegen aan was gevaren. Toen ik vroeg of tijdens de Survivalrun de brug wel begaanbaar zou zijn, kreeg ik direct een positieve reactie, dat men daar alles aan wilde doen om dat voor elkaar te krijgen. Inmiddels hebben we daarover al een bevestiging gekregen, waar we erg blij mee zijn. Op die manier kunnen we aan twee kanten van het kanaal hindernissen realiseren. Survival is een enorm sportieve sport. Een ieder heeft respect voor elkaar, ongeacht de verschillende niveaus.’