Veel persoonlijke records in Heerenveen

0
138
Buitenpost - Ellen zilver

BUITENPOST – Het afgelopen weekeinde was het bad van Sportstad Heerenveen het decor van de provinciale winterkampioenschappen. Namens zwemclub PWC uit Buitenpost stonden er vijf leden op de startblokken die samen zorgden voor veertien individuele starts. Het was Ellen Jager die voor de club het edelmetaal binnenhaalde. Op de 200 meter vlinderslag werd ze keurig tweede en pakte daarmee het zilver. Thea Baas werd elfde op de 100 meter rugslag. Clubkampioen Herman Buist, twee starts, werd op de 100 meter school vierde en op de 50 meter vrij achtste. De jongste van het PWC-vijftal, Allysha van der Veer, kwam tweemaal in actie op de schoolslag. Op de 200 meter pakte ze de zesde plek, op de 100 meter de achtste plaats. Ellen Jager startte naast haar zilveren race op de 200 meter vlinder ook nog op 4 andere nummers. Op de 200 meter wisselslag werd ze tiende in een persoonlijk record, op de 50 meter vrij zestiende, eveneens een PR, op de 200 rug tiende en op de 100 meter vlinder zevende in een nieuw clubrecord. Bouke van der Zaag stond vier keer aan de start. Op zowel de 100 vrij als de 200 vrij verbeterde hij zijn eigen clubrecords. Op de uitslagenlijst vertaalde zich dit in een zevende en negende plaats. Op de 50 meter vrij scoorde de Kollumer een negende plaats en op de 100 rug eindigde hij als achtste. Hester Ludema portretteerde de winnares van de zilveren medaille.